Nieuws Mechelen Lockdown zorgt voor originele samenwerkingen

Lockdown zorgt voor originele samenwerkingen

Lockdown zorgt voor originele samenwerkingen

MECHELEN – Een aantal Mechelse ondernemers slaan tijdens de tweede lockdown de handen in elkaar. Bar Klak werkt samen met bakkerij You & Me en co-workingplace Conventus doet hetzelfde met Karelicious.

Conventus en Karelicious
Kurt Biesemans van Conventus en Karen Aerts van Karelicious zijn beiden in hetzelfde gebouw in de Geitestraat in Mechelen gevestigd. Conventus is een co-working plaats en Karelicious verkooptonder andere  doopsuiker en geboortekaartjes. Beiden zijn ze zwaar getroffen door de lockdown.
Maar Kurt Biesemans, die nogal handig is met multimediatoestanden, bedacht een volledig coronaproof systeem waarmee buurvrouw Karen toch haar klanten kan helpen zonder er persoonlijk mee in contact te komen. Hij maakte een Covid-vrije ruimte waar de klanten van Karelicious met Karen in contact kunnen komen via Zoom. Karen kan hen langs die weg adviseren en een bestelling opnemen terwijl ze een verdieping hoger zit, veilig gescheiden van haar klanten.

Bar Klak
Een ander samenwerking is die tussen Bar Klak op de Schoenmarkt en Bakkerij You & Me op de Tervuursesteenweg. Bar Klak, het gezellige koffiehuisje in het pand waar vroeger het ‘klakkenhuisje gevestigd was, doet nu take-away. Naast hun koffie vind je er nu ook ambachtelijke koffiekoeken en gebak van bakkerij You and Me. Vanaf dit weekend kan je er zelfs genieten van een pannenkoek uit de hand. Ook de pannenkoeken worden gebakken door You and Me en kunnen bij Bar Klak aangekocht worden per pakje van een halve kilo.

Foodbar
You & Me heeft trouwens nog meer plannen voor begin volgend jaar. In een pand dat eveneens aan de Schoenmarkt ligt willen ze in maart een foodbar openen. “Het is een samenwerking met Ivo van Itterbeeck, de eigenaar van onder andere Hotel Elisabeth, Bar Klak, L’Artista en De Drie Paardekens. In die foodbar zal je terecht kunnen voor koffie, cocktails en bakkerijproducten. Het interieur zal een vette knipoog hebben naar de jaren 70.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.