Nieuws Mechelen Louis Talpe vol lof over elektrische Porsche Taycan Turbo S

Louis Talpe vol lof over elektrische Porsche Taycan Turbo S

Louis Talpe vol lof over elektrische Porsche Taycan Turbo S

“Ongelofelijk, tot twee uur na de testrit zat ik nog steeds vol adrenaline”, begint Louis Talpe het gesprek. De 38-jarige sportieveling is niet alleen een gerenommeerd acteur, maar ook een volbloed Porsche-fanaat. “Mijn vader reed gedurende heel mijn kindertijd met Porsche in classic car races. Het zit mee in het DNA van onze familie!” Niemand beter dus, om de nieuwe 100% elektrische Porsche Taycan aan de tand te voelen bij Porsche Centre Mechelen.

Voor het eerst in het 70-jarige bestaan van het Duitse automerk, kiest Porsche voor een elektrisch aangedreven modellijn. “Je mist de ronkende zescilinder eigenlijk niet. Je bent zo gefocust op de rijervaring en de verbluffende acceleratie, dat je bijna vergeet dat het geluid ontbreekt”, legt Louis uit.

Beste van drie werelden

De Taycan is dus net even Porsche als de 911, of eerder de Panamera? “Je krijgt bijna het gevoel alsof je in drie wagens tegelijk zit”, vertelt Louis. “Wanneer je van achter het stuur naar de neus kijkt, denk je spontaan aan de 911. Maar toch is het een ruime vierzit, wat meteen aan de Panamera doet denken. De stuureigenschappen en het lage zwaartepunt, vanwege de batterijen, doen hem dan weer aan de weg kleven als een 718. Bovendien heb je de optie om inklapbare achterzetels te kiezen, wat de Taycan nog uitermate praktisch maakt ook!”

Geloof in de toekomst

“Ik ben er zeker van dat de Taycan goed onthaald zal worden bij Porscheliefhebbers”, vertelt Louis. “De Porscherijder is iemand die gelooft in de toekomst, maar traditiegetrouw vasthoudt aan waarden als design en een sportieve rijervaring. De Porsche Taycan vinkt al die vakjes. De rijeigenschappen zijn subliem, de afwerking is van de bovenste plank en het design blijft minimalistisch en strak, hoewel hij bomvol technologie zit.”

Rijbereik

Mag Porsche Centre Mechelen binnenkort ook een bestelling van Louis verwachten? “Absoluut! Ik maakte me wel wat zorgen over het rijbereik, maar dat blijkt volledig onterecht. Ik kan bevestigen dat je, zelfs met een sportieve rijstijl, een realistisch bereik van 350 km haalt met de Taycan Turbo S. Bovendien hoor ik steeds hetzelfde van al mijn ‘elektrische’ vrienden: ‘een elektrische wagen rij je toch nooit leeg.’ Je kan hem toch overal waar je komt even opladen. Dus of ik de Taycan zou aanraden? Zonder twijfel!”

Wil jij zelf de innovatieve Porsche Taycan ontdekken? Kom hem dan bewonderen in de showroom van Porsche Centre Mechelen!

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.