Nieuws Mechelen Macron Store in Walem heeft eerste bitcoin bankautomaat in onze regio

Macron Store in Walem heeft eerste bitcoin bankautomaat in onze regio

Macron Store in Walem heeft eerste bitcoin bankautomaat in onze regio

WALEM – In mei 2019 opende de eerste en enige Macron Store van Vlaanderen de deuren in de Koning Albertstraat in Walem. Het is de enige plaats in het noorden van ons land waar je sportkledij van het Italiaanse merk kan kopen. In diezelfde Macron Store staat sinds kort ook de enige automaat in onze regio waar je via cash geld kan omzetten in bitcoins.

“Ik schrik er zelf van hoeveel mensen er gebruik van maken”, zegt zaakvoerder Daniël Dom. “Zonder enige vorm van publiciteit kreeg ik op een maand tijd al meer dan 20 mensen over de vloer die van de automaat gebruik maakten.” Het toestel zet cash geld om in bitcoins, een digitale munteenheid. De automaten voor cryptomunten als de bitcoin zijn in opmars. Mensen vinden zo’n automaat blijkbaar veiliger dan bitcoins aankopen op internet.

De bitcoin is een digitale munteenheid. Wat speciaal is aan de bitcoin, is dat er geen centrale bank of beheerder nodig is. Transacties gebeuren tussen gebruikers onderling. Het systeem staat dus los van de banken. De inflatie van cash heeft geen invloed op de bitcoin.

In onze regio is de bitcoin-automaat in de Macron-store voorlopig de enige. In heel België staan er ondertussen een dertigtal, vooral in grote steden. Bitcoins kopen is simpel. Gebruikers scannen de QR-code van hun digitale portemonnee, toetsen een bedrag in en stoppen het cashgeld in de automaat.

In de Macron Store kan je natuurlijk in de eerste plaats terecht voor kwalitatieve sportkledij. Macron heeft kledij voor alle sporten behalve voor wielrennen. De Macron Store ontzorgt de klant volledig. “We bedrukken ook alle uitrustingen hier in onze winkel zodat we de verenigingen helemaal ontlasten op het vlak van sportkledij. Wij zijn de enige Macron Store in Vlaanderen en leveren aan clubs van De Panne tot Veldwezelt. De meest bekende vereniging die met Macron speelt is ongetwijfeld Club Brugge”, zegt zaakvoerder Daniël Dom.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.