Nieuws Mechelen Mannaz school begeleidt nu ook leerlingen in Lier

Mannaz school begeleidt nu ook leerlingen in Lier

Mannaz school begeleidt nu ook leerlingen in Lier

Op 1 september opent aan de Mechelsesteenweg in Lier een nieuwe school haar deuren. Het gaat om de Mannaz school Netevallei. Na zes succesvolle jaren in Ertvelde wordt Lier de tweede locatie van deze middelbare school voor hooggevoeligen.

Mannaz school Netevallei vertrekt in haar visie vanuit een actueel probleem. “Zowat 20 à 25 procent van de hooggevoelige leerlingen lopen binnen het reguliere onderwijstraject vast”, legt Lili Saint-Pol, directrice van Mannaz school Netevallei, uit. “Met onze school spelen wij daarop in door een aangepaste leeromgeving voor deze jongeren te creëren met het oog op het behalen van een diploma.”

Rust en ruimte

De werking rond onderwijs en opvoeding die de Mannaz school hanteert, is gebaseerd op enkele principes van Freinet, Steiner, Montessori, Gardner, Neill en Hahn, die een alternatieve kijk op onderwijs hadden. “De rode draad is het aanbieden van rust en ruimte binnen bepaalde grenzen, die zowel door de directie als door de leerlingen bepaald worden. Zo stellen de leerlingen ook zelf hun curriculum samen. Alles gebeurt op maat en tempo van elk individu, in nauw overleg met de betrokken partijen”, aldus Lili Saint-Pol.

Heel de omgeving, de manier van aanpak en de groepsgrootte is dus aangepast aan de doelgroep. “Iets wat zich in een leerlinggerichte visie en een integrale benadering vertaalt.” In totaal zal een groep van maximaal 10 hooggevoelige leerlingen les volgen bij Mannaz school Netevallei.

Annick Lentacker specialiseert zich sinds 2004 in de behandeling van Hoog Sensitieve Personen. Daarnaast is ze zelf moeder van een hooggevoelige puber en kent ze als geen ander hun noden. Vanuit dat perspectief besloot ze om samen met Jan Camus de Mannaz school voor hooggevoeligen in september 2010 in het leven te roepen. Vandaag coördineert Annick Lentacker beide Mannaz scholen en bekleedt ze de functie van directrice van de school in Ertvelde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.