Nieuws Mechelen Martijn volgt de liefde en opent tweede vestiging van Chick ’n Dip in Mechelen

Martijn volgt de liefde en opent tweede vestiging van Chick ’n Dip in Mechelen

chick n dip Foto: Dirk Vertommen.

Martijn volgt de liefde en opent tweede vestiging van Chick ’n Dip in Mechelen

MECHELEN – Liefhebbers van gefrituurde kip hebben er in Mechelen een adresje bij. Na de opening van een eerste Chick ’n Dip in Leuven ruim drie jaar geleden opende Martijn van Steenis (30) er eentje in de andere Dijlestad. De jonge ondernemer volgt daarmee de liefde.

In de lente van 2019 opende Martijn de deuren van Chick ’n Dip in de Tiensestraat in Leuven. De dertiger combineert er kipgerechten met dipsauzen. In de fastfoodzaak kan je op verschillende manieren gefrituurde kip eten. Deze week opende de Vlaams-Brabander een tweede vestiging in de Frederik de Merodestraat in hartje Mechelen.

Met café Het Maanlicht, Cinema Lumière Mechelen in de oude stadsfeestzaal en de recente opening van de Marokkaanse interieurwinkel Artizana is de buurt daar in beweging. “Ik ben destijds in Leuven begonnen omdat ik van de streek afkomstig ben en er studeerde, maar mijn vriendin Sirine is afkomstig van Willebroek. Ondertussen wonen we anderhalf jaar in Mechelen, een mooie, leuke en oplevende stad. Daarom zijn we hier op zoek gegaan naar een pand”, vertelt Martijn.

Pand gestript

Zo kwam hij een jaar geleden uit op het pand in de Merodestraat. “We hebben het kunnen kopen. De voorbije maanden hebben we het helemaal verbouwd. Het pand is helemaal gestript en wij hebben nieuwe ramen en deuren gestoken. Alles is nieuw, tot de gas- en elektriciteitsleidingen toe”, zegt Martijn.

 

chick n dip
Foto: Dirk Vertommen.

Zijn fried chicken serveert Martijn op alle mogelijke manieren. “In burgers en in wraps, maar ook in boxen en buckets zoals je ze kent van de grote Amerikaanse ketens”, legt hij uit. Gerechten kan je meenemen, thuis laten leveren of ter plaatse consumeren. “We hebben een twintigtal zitplaatsen. Tegen de zomer komen er nog een tiental plaatsen bij op een terras achteraan.”

“Mechelen is een beetje Leuven”

De ondernemer, master toegepaste economische wetenschappen (TEW) van opleiding, hoopt op een of andere manier ook samen te werken met de stadsbioscoop. “De Merodestraat is een toffe straat en ze ligt heel dicht bij de Grote Markt. Mechelen is een beetje Leuven. Het heeft leuke straatjes en gezelligheid, maar zonder de massa studenten. Dat bevalt me zeer, al ben ik zelf ook student geweest”, vertelt Martijn.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.