Nieuws Mechelen Martine Hiel en Eutraco winnen Baanbrekers-awards 2021

Martine Hiel en Eutraco winnen Baanbrekers-awards 2021

Martine Hiel en Eutraco winnen Baanbrekers-awards 2021

WILLEBROEK – Martine Hiel (van Hutchison Ports) en Eutraco wonnen samen met Saint-Gobin Gyproc de multimodale Baanbrekers Awards 2021. Baanbrekers is een initiatief van Multimodaal.Vlaanderen, het multimodale adviespunt van VIL (Vlaams Instituut Logistiek).

Tijdens een live event in Technopolis Mechelen heeft logistiek Vlaanderen zijn stem uitgebracht voor de genomineerde baanbrekende multimodale projecten. De winnaars werden Saint-Gobain Gyproc als multimodale verlader 2021, Eutraco als multimodale dienstverlener 2021 en tot slot werd Martine Hiel bekroond tot multimodale ambassadeur 2021.

Alle bedrijven die met een project, initiatief of realisatie konden aantonen een bijzondere bijdrage te leveren aan de mobiliteit in Vlaanderen, kwamen in aanmerking voor een award. Een professionele en diverse jury selecteerde de vier genomineerden, die vandaag hun project voorstelden in Technopolis Mechelen. De eventdeelnemers beslisten wie de winnaars werden via live voting.

Een week voor het event werd via online voting de persoonlijke eretitel  ‘Multimodale Ambassadeur 2021’ reeds verkozen. Deze ging naar Martine Hiel, Managing Director bij Hutchison Ports Belgium. “Ik ben vereerd met de titel van multimodale ambassadeur. Na meer dan een kwarteeuw aan de kar te trekken, is het een blijk van waardering door de sector zelf. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle collega’s te stimuleren om verder aan de multimodale weg te timmeren.”

Baanbrekers wil bedrijven in Vlaanderen inspireren om de multimodale omslag te maken. Vlaams Minister Lydia Peeters treedt Multimodaal.Vlaanderen hierin bij. “Versneld inzetten op het verduurzamen van goederentransport is als logistieke topregio essentieel. De toekomst van mobiliteit is meer dan ooit multimodaal, waarbij transport over de weg, het water en het spoor hand in hand gaan.  We moeten bedrijven overtuigen dat multimodaal transport de juiste weg is. Ik hoop dat de genomineerde Baanbrekers een voorbeeld zijn voor vele andere bedrijven. Alleen door samen te werken en kennis en ervaring te delen en goede voorbeelden zichtbaar te maken, zullen we deze mobiliteitsomslag kunnen realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.