Nieuws Mechelen Mathieu Gijbels bouwt Boomse site van Atlas Copco

Mathieu Gijbels bouwt Boomse site van Atlas Copco

Mathieu Gijbels bouwt Boomse site van Atlas Copco

Vrijdag vond de symbolische eerste kolomzetting plaats van de nieuwe site van Atlas Copco Rental Europe in Boom. Dat gebeurde in het bijzijn van burgemeester Jeroen Baert, aannemer Mathieu Gijbels en Ronnie Leten, president en CEO van Atlas Copco. Het bedrijf verhuist vanuit Rumst om zijn steeds groeiende verhuuractiviteiten in Europa te kunnen uitbouwen. Architect Sebastian Mortelmans zorgde voor het ontwerpconcept, en Mathieu Gijbels zal de bouwwerken uitvoeren.

Atlas Copco Rental Europe verhuurt installaties voor tijdelijke perslucht-, stoom-, stikstof- en stroomvoorziening in meer dan 160 industriesectoren in heel Europa. In België is het bedrijf actief in de voedingsindustrie, de kernenergie en de petrochemie in de haven van Antwerpen. Met de verhuis vanuit Rumst naar een gloednieuwe site in Boom bouwt Atlas Copco Rental Europe verder aan zijn toekomst.

“De verhuis moet onze steeds groeiende verhuuractiviteiten ondersteunen”, zegt Stefaan Vertriest, General Manager Atlas Copco Rental Europe. “We zijn tevreden om hier vandaag samen met Mathieu Gijbels de eerste blik op onze toekomst voor te stellen. Tegen de lente van 2017 moeten we kunnen intrekken in het gloednieuwe gebouw.”

“Atlas Copco Rental Europe heeft een uitgesproken visie over hoe een hedendaagse werkplek er moet uitzien: open werkplekken gelegen rondom een centrale plaza waar formele en informele ontmoetingen tussen de werknemers de creativiteit en de groei van het bedrijf stimuleren”, aldus architect Sebastian Mortelmans. “De kenmerkende vorm van het gebouw is een rechtstreeks gevolg van deze doorgedreven visie, waarbij tegelijk de verschillende bouwdelen worden gevat binnen eenzelfde volume.”

Aannemer Mathieu Gijbels is erg fier het project voor Atlas Copco Rental Europe te mogen realiseren. “Uiteraard zijn we erg trots dat Atlas Copco Rental Europe zijn vertrouwen schenkt aan ons bedrijf”, aldus Mathi Gijbels, CEO van nv Mathieu Gijbels. “De wortels van ons bedrijf liggen in Limburg, maar we realiseren al jaren mooie projecten in heel België. Dat we worden uitgekozen voor prestigieuze projecten zoals dit voor Atlas Copco in Boom is een extra boost voor de groeiambities die we koesteren in deze regio.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.