Nieuws Mechelen Mechelaars starten eerste vacaturesite voor flexi-jobs

Mechelaars starten eerste vacaturesite voor flexi-jobs

Mechelaars starten eerste vacaturesite voor flexi-jobs

horecaDe pas opgestarte Mechelse vacaturesite myflexijob.be brengt als eerste horecazaken in contact met flexibele werkkrachten op zoek naar een leuke bijverdienste. Deze site is uitsluitend gericht op flexi-jobs en is in die zin uniek in Vlaanderen.

In de horecasector bestaat sinds 1 december 2015 een nieuwe vorm van tewerkstelling: de flexi-job. Flexi-jobs zijn bedoeld voor mensen die al minstens een 4/5  job hebben en willen bijklussen zonder extra belastingen te betalen. Vier maanden na de lancering telt de horeca al 10.000 mensen in een flexi-job statuut. Dat is een groot succes, en er is nog steeds veel belangstelling voor bij werkgevers en werknemers. Reden genoeg voor een jong Mechels bedrijf om de allereerste vacaturesite voor flexi-jobs op te starten: myflexijob.be.

Bart Tommelein, staatsecretaris van sociale fraudebestrijding, zegt dat er half maart al meer dan 10.000 flexi-jobbers aan de slag waren bij meer dan 3.000 horecazaken. “En de cijfers blijven stijgen. Logisch, want iedereen wint bij de flexi-jobs: de horeca kan voordelig officieel werken, en wie wil bijverdienen, houdt meer over én bouwt sociale rechten op”,  aldus Bart Tommelein.

“Die 10.000 flexi-jobs zijn nog maar het begin. Het potentieel is zeker groter”, zegt Dave Peeters van My Flexi-job. Dat bevestigt Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. “We hebben de afgelopen maanden volop ingezet op een informatiecampagne naar de sector. De vraag in de sector is groot, de zoektocht naar werknemers niet altijd evident.”

Naast het aanbieden van vacatures verstrekt de nieuwe website ook informatie over flexi-jobs. “En dat is zeker nodig”, aldus nog Dave Peeters. “We zien dat er vooral bij werkzoekenden nog heel wat onduidelijkheden zijn over de flexi-job. Kom ik in aanmerking voor een flexi-job?, Hoeveel bedraagt mijn loon?, Krijg ik arbeidscontract?. Op dat soort vragen vinden geïnteresseerden een antwoord op onze site.”

Er zijn alvast een aantal horecazaken uit de regio die vacatures op de site hebben gezet. Zo zoekt het pas geopende Lam’Eau in de Mechelse Lamotsite naar een barman, zoekt een broodjeszaak in Heist-op-den-Berg een keukenhulp en heeft café-bistro De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver vacatures voor een hulpkok en een dienster.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.