Nieuws Mechelen Mechelen haalt culinair Europees Congres binnen

Mechelen haalt culinair Europees Congres binnen

Mechelen haalt culinair Europees Congres binnen

MECHELEN – Op 24 en 25 maart 2019 treedt Mechelen op als gaststad voor het Europees Congres van ‘Worldchefs’. De organisatie wordt mee gedragen door lokale partners als Brouwerij Het Anker, Salons Van Dijck en BelOrta.

Tijdens het voorbije wereldcongres van Worldchefs in Kuala Lumpur geraakte bekend dat Mechelen in maart 2019 het Europees Congres van de culinaire vakorganisatie mag ontvangen. De associatie van Worldchefs vertegenwoordigt een 100-tal landen, ongeveer de helft ervan uit Europa. Volgend jaar zullen deze Europese voorzitters dus in Mechelen samenkomen.

Toerisme Vlaanderen, Stad Mechelen en zijn congresbureau Meet in Mechelen stelden een sterk dossier samen om dit congres naar de Dijlestad te halen. Frank Fol, president van de Belgische Mastercooks, is alvast tevreden dat het prestigieuze evenement naar Mechelen komt. “De culinaire reputatie van Vlaanderen, de aantrekkelijkheid van Mechelen en de steun van de stad waren de grootste troeven.”

“Binnen enkele jaren zal Mechelen een culinaire topstad zijn”, vult schepen van Toerisme Björn Siffer met trots aan. “Het is een hele eer om dit Europees culinair congres te mogen ontvangen. Tijdens het congres zullen we ons sterke Mechelse verhaal brengen, waarbinnen we de Bourgondische geschiedenis van de stad en het hoge kwalitatieve aanbod van lokale partners in de kijker plaatsen.”

Het lokale draagvlak daarvoor is alvast aanwezig. De Mechelse hotels, congrescentrum Lamot, Brouwerij Het Anker, Salons Van Dijck, BelOrta, en de lokale sterrenchefs Axel Colonna-Cesari (Centpourcent) en Bart De Pooter (De Pastorale) werken allemaal mee aan het congres zelf en de pre – en postprogramma’s, die de komende maanden volledig worden uitgewerkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.