Mechelen MeeMaken organiseert een Halloweenactie

Mechelen MeeMaken mag werking verderzetten

MECHELEN - De toekomst van vzw Mechelen MeeMaken is verzekerd. De vereniging die is opgericht met Vlaams en Europees geld organiseert geregeld evenementen die de lokale handel versterken.

Samen met Hoogstraat Natuurlijk! is Mechelen MeeMaken een project dat mogelijk is gemaakt dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

"Met een budget van €215.314,8 voor Hoogstraat Natuurlijk! en €275.132 voor Mechelen MeeMaken zijn we in 2016 van start gegaan om eind oktober dit jaar te eindigen", vertelt schepen van Lokale Economie Katleen Den Roover. "De werking van vzw Mechelen MeeMaken wordt nadien wel verder gezet. Een aantal activiteiten van Hoogstraat Natuurlijk!, waaronder den Boerenbuiten, zullen geïntegreerd worden in het programma van vzw Mechelen MeeMaken.”

Halloweenactie
Op zaterdag 27 oktober organiseren Mechelen MeeMaken en Hoogstraat Natuurlijk! een Halloweenactie. Op het programma staan vanaf 11u griezelverhalen die in telkens 20 minuten worden verteld in een reeks winkels, cafés en restaurants. Onder meer Veritas, Filou & Friends, Zicht en C&A komen aan bod. Tegelijk is er ook grime voorzien op de Korenmarkt en straatanimatie in de binnenstad. ZOET deelt dan weer Halloweensnoep uit bij zo'n 100 handelaars en in de namiddag deelt Soeper gratis pompoensoep uit.

Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken vzw: “Naast grote evenementen zoals de braderie of Warm Welkom Weekend, zetten we het laatste half jaar ook extra in op kleinere, tussentijdse acties. We merken dat deze acties aanslaan bij onze handelaars en, nog belangrijker, bij het publiek dat op deze dagen extra gemotiveerd is om in onze binnenstad te komen winkelen, eten of drinken."