Nieuws Mechelen Mechelen ondersteunt werkzoekenden in kwetsbare positie

Mechelen ondersteunt werkzoekenden in kwetsbare positie

Mechelen ondersteunt werkzoekenden in kwetsbare positie

MECHELEN – Gezien het belang van het hebben van een job om uit de armoede te blijven, blijft de stad zich onverminderd inzetten om meer mensen aan het werk te krijgen. Daarom gaat Mechelen de samenwerking aan met de organisatie Co-Searching, om mensen in een kwetsbare positie te ondersteunen en te begeleiden naar werk via vormingen op maat.

Mechelen wil werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt die niet aan een job geraken, ondersteunen. Daarvoor zet de Dijlestad in samenwerking met Co-Searching een nieuw project op.
Co-Searching bouwt bottom-up aan een gemeenschap van werkzoekenden die elkaar versterken op weg naar werk. De organisatie heeft de afgelopen vijf jaar expertise opgebouwd in het begeleiden van interactieve workshops voor werkzoekenden.

“De werkloosheid in Mechelen bevindt zich op een laag peil. Toch betekent dat niet dat we op onze lauweren mogen rusten. We willen iedereen aan het werk krijgen, ook mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom gaan we deze kwetsbare groep ondersteunen om zo hun carrièrekansen te vergroten. Elke werkloze is er een te veel”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Ondernemen.

Het gaat in eerste instantie om een traject van 16 interactieve vormingsmomenten waar mensen van elkaar leren en  worden versterkt in de zoektocht naar werk. Enerzijds worden er acht thematische workshops georganiseerd om met meer slaagkans in aanraking te kunnen komen met geschikt jobaanbod en anderzijds worden er acht conversatiegroepen georganiseerd om ervaringen te delen.  Het vernieuwende eraan is dat de tips niet van HR-experten komen, maar van de werkzoekenden zelf. Aan de activiteiten kunnen telkens tien werkzoekenden deelnemen.

“We gaan kwetsbare Mechelaars die definitief dreigen af te drijven van de arbeidsmarkt actief uit hun isolatie halen en motiveren om opnieuw aansluiting te zoeken”, zegt schepen van Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Gabriella De Francesco. “We willen voor deze mensen kansen creëren, zodat ze opnieuw perspectief hebben en zich gewaardeerd voelen in hun kwaliteiten en talenten.”

”Geen gemakkelijke opdracht in deze Covid-19 context, maar wel relevant in deze moeilijke tijden.  Onze methode probeert mensen intrinsiek te motiveren om werk te zoeken door de nadruk te leggen op autonomie, door werkzoekenden met elkaar te verbinden en de competenties bij de deelnemers te versterken”, aldus Marlies Deforche, bestuurder van Co-Searching

www.co-searching.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.