braderie

Mechelen telt ruim 80.000 passanten tijdens drie dagen herfstbraderie

MECHELEN - Mechelen heeft afgelopen weekend tijdens de drie dagen herfstbraderie ruim 80.000 passanten geteld. Het was de meest succesvolle editie sinds 2018, en ook de koopzondag was tot nog toe de drukst bezochte van het jaar.

Meer dan honderd standhouders waren present tijdens de herfstbraderie. “Uit de passantentellingen kwamen afgelopen vrijdag en zaterdag als derde beste uit de bus van heel 2022. De herfstbraderie moet nipt onderdoen voor de tellingen tijdens Maanrock en tijdens de lentebraderie. Wat meteen ook aantoont dat de braderieën in trek zijn en veel mensen naar de binnenstad lokken”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Tijdens de koopzondag, de drukste van dit jaar, openden ook nieuwkomers JBC en Romy Curvy op de Bruul hun deuren. De tellingen geven 27.591 passanten aan voor vrijdag, 35.397 voor de drukste dag zaterdag en 18.549 voor zondag. Dat zijn 81.537 passanten in totaal.

Lees ook. Plussizemodel Romy Curvy opent eigen kledingzaak in Mechelse Bruul

“We hebben lat hoog gelegd”

“We hebben tijdens de herfstbraderie opnieuw de lat heel hoog gelegd en voor een mooi aanbod gezorgd. Er stonden ook kramen in het vernieuwde gedeelte van de Onze-Lieve-Vrouwestraat, wat meteen voor een gezellige sfeer zorgde”, zegt Geert Milils, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De handelsorganisatie is tevreden over de opkomst. “Er waren niet alleen kijklustigen, maar ook kooplustigen. Dat maakt dat deze herfstbraderie voor een goede verkoop heeft gezorgd, wat uiteraard belangrijk is voor ons handelsapparaat We zijn heel blij dat de mensen de weg blijven vinden naar de Mechelse binnenstad en hun aankopen doen bij de lokale handelaars”, legt Milis uit.