Nieuws Mechelen Mechelen toont zich aan andere overheden

Mechelen toont zich aan andere overheden

Mechelen toont zich aan andere overheden

Tijdens de eerste Summerschool in Mechelen volgden geïnteresseerden uit overheidsinstellingen gedurende drie dagen lezingen en sessies rond innovatie, wendbaarheid en samenwerking. Aanleiding was de prijs Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar, die Groep Mechelen begin dit jaar in de wacht sleepte.

“Om een kans te maken op die prijs, hebben we veel energie gestoken in het bundelen van onze sterke punten en zo de jury te overtuigen”, legt Gert Eeraerts, departementshoofd Samenleving bij stad Mechelen, uit. “We vonden het zonde om het daarbij te laten. Samen met EY, één van de initiatiefnemers van de prijs, zijn we dan op het idee van Summerschool Mechelen gekomen, waarbij kennisdeling tussen de verschillende overheden centraal stond.”

Intensief programma

De Summerschool richtte zich tot het management van verschillende overheden. In totaal varieerde de groep van dag tot dag rond de twintig deelnemers. Op locaties in Mechelen, waaronder het Oh! Ondernemershuis, congres- en erfgoedcentrum Lamot en het Artenova-gebouw, werden ze uitgedaagd door boeiende sprekers uit de profit- en non-profitsector.

Vooral het panelgesprek onder begeleiding van Jan Haex van Jobpunt kon op veel interesse rekenen. Studio 100, Talmundo en Telenet brachten er hun eigen inbreng rond Human Resources-beleid. “Hoe trek je talenten aan, maar nog belangrijk: hoe behoud je die talenten? Voor overheidsinstellingen was dit zeer leerrijk om beter met die uitdaging te kunnen omgaan”, besluit Gert Eeraerts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.