Nieuws Mechelen Mechelen verlengt bakfietssubsidie voor ondernemers

Mechelen verlengt bakfietssubsidie voor ondernemers

Mechelen verlengt bakfietssubsidie voor ondernemers

MECHELEN – Wegens het succes en de vele proactieve aanvragers voor een nieuwe subsidie in 2021 werd de verlenging van het subsidiereglement fietslogistiek goedgekeurd op de gemeenteraad van 25 januari. Stad Mechelen voorziet een budget van €15.000 met een maximum van €3000 per Mechelse ondernemer.

“Als stad willen we actief werken aan een duurzame belevering waarin we de fiets centraal zetten. Zo ondersteunen we graag alle fietsbelevering initiatieven van Mechelse ondernemers. Op die manier kunnen we onze stad en haar inwoners op een ecologische manier bedienen en nemen we mobiliteitsdruk weg in de autoluwe zone en daarbuiten”, aldus schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke.

Stad Mechelen is partner van het CityChangerCargobike. Dit project wil het gebruik van de cargofiets in een stedelijke omgeving promoten en bekend maken. Het subsidiereglement dat daarbij moet helpen slaat aan bij de Mechelse ondernemers. Er werden 12 aanvragen goedgekeurd in 2018, 8 in 2019 en 14 in 2020. Dat maakt op 3 jaar tijd 34 ondernemers die de overstap hebben gemaakt naar duurzamere belevering.

“Ook dit jaar is de interesse in fietslogistiek groot. Dat is door de noodzakelijke take-away leveringen nu nog meer aan de orde. Al 9 geïnteresseerden hebben reeds proactief de vraag gesteld voor een subsidie rond fietslogistiek”, vertelt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke.
Alle ondernemers met een vestiging op Mechels grondgebied die een bakfiets willen gebruiken voor hun eigen belevering of levering naar klanten kunnen een aanvraag indienen. Enkele aanpassingen zijn gemaakt in het subsidiereglement voor 2021. Zo verwelkomen we Mechelse ondernemers die nog niet eerder een bakfietssubsidie hebben mogen ontvangen van Stad Mechelen. Ook nieuw in het reglement is dat de kosten maximaal kunnen teruggaan tot 1 juni 2020.
Ondernemers met een bakfietsidee kunnen dat net zoals vorige jaren voorafgaand aftoetsen met de dienst mobiliteit op haalbaarheid.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Breendonk
Breendonk

Meteen goud voor Duvel 6,66

BREENDONK – Gisteren kon je hier al lezen dat de brouwerijen Duvel Moortgat uit Breendonk en Het Anker uit Mechelen… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.