Nieuws Mechelen Mechels gsm-operator schonk al een miljoen aan goede doelen

Mechels gsm-operator schonk al een miljoen aan goede doelen

Mechels gsm-operator schonk al een miljoen aan goede doelen

Gsm-operator Ello Mobile uit Mechelen heeft al een miljoen euro uitgekeerd aan acht sociale en ecologische projecten. Dat bedrag belden, sms’ten en surften Ello Mobile-gebruikers via hun gsm bij elkaar.

Ello Mobile-klanten steunen via hun gsm-gebruik organisaties en projecten die zich inzetten voor een betere leefwereld. Elk gesprek, elk sms’je en elke seconde surfen op het web draagt bij aan de financiering van een levensnoodzakelijke waterput, een waardevolle strook natuurgebied of de werking van een mensenrechtenorganisatie. Elk project is geselecteerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting.

De één miljoen euro waaraan Ello Mobile-gebruikers via hun gsm-gebruik bijdroegen gaat rechtstreeks naar 8 projecten:

  • 1.045 families in Senegal hebben nu duurzame toegang tot water en hygiëne.
  • Er werden 2.610 straathoeksessies gerealiseerd met mobiele schooltjes in Zuid-Amerika.
  • 68 kinderen krijgen onderdak, opvang en onderwijs In het SOS-Kinderdorp in Kinshasa.
  • 515 hectare natuurgebied in het Limburgse Dal van de Grensmaas wordt duurzaam en permanent beschermd.
  • 15 mensenrechtenteams op de Filipijnen krijgen extra slagkracht.
  • 1.557 Palestijnse jongeren in Libanese vluchtelingenkampen krijgen via gerichte opleidingprogramma’s uitzicht op een betere toekomst.
  • 1.506 medische consultaties voor Brusselse dak- en thuislozen werden uitgevoerd in de Medi-Bus.
  • 1.930 bonobo’s worden duurzaam beschermd in Congo.

Serge Van de Zande, die Ello Mobile samen met Onno Hesselink oprichtte: “Ik ben blij dat we nu één miljoen kunnen uitbetalen aan 8 prachtige projecten. Het toont ook dat het atypische Ello-project, dankzij een schare trouwe klanten en sympathisanten, écht iets kan bijdragen aan een betere wereld. Ik ben elk van onze klanten hiervoor dankbaar. Ze mogen trots zijn op hun keuze voor Ello. Het bij elkaar gebelde bedrag is misschien relatief, maar maakt wel degelijk een tastbaar verschil voor elk project dat we financieel steunen.”

Ello Mobile is een gsm-operator die zijn winst voor de volle 100% doorstort aan het goede doel. Het bedrijf biedt tarieven en formules, gelijkaardig aan die van andere, grotere gsm-providers op de markt. Het verschil is dat Ello-klanten met elk telefoontje en sms’je organisaties en projecten steunen die zich inzetten voor een betere leefwereld. De provider biedt zowel prepaid- als postpaidformules en de nodige databundels voor mobiel surfen aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.