Nieuws Mechelen Mechels interieurbedrijf Decoform ontvangt Handmade in Belgium-label

Mechels interieurbedrijf Decoform ontvangt Handmade in Belgium-label

Mechels interieurbedrijf Decoform ontvangt Handmade in Belgium-label

MECHELEN – Lokale makers en ambachtslui krijgen sinds de coronacrisis weer de erkenning die ze verdienen. Handwerk, duurzame processen en lokale productie worden steeds meer geapprecieerd door het grote publiek. Om die makers in de kijker te zetten, reikt Unizo provincie Antwerpen tweemaal per jaar het Handmade in Belgium-label uit. Het Mechelse bedrijf Decoform mocht het label woensdag voor het eerst ontvangen.

Handmade In Belgium (HIB) is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel. Met het HIB-label worden de makers van ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker gezet. Het label wil een sterker imago geven aan vakmanschap en de lokale makers onderscheiden van industriële massaproductie. Wie voor producten met het Handmade in Belgium-label kiest, koopt producten die lokaal geproduceerd worden.

Voorwaarden

Ambachtslieden die het HIB-label willen krijgen, moeten aan een lijstje met voorwaarden voldoen. Ze mogen bijvoorbeeld maximaal 25 medewerkers hebben en de helft van de producten moet handgemaakt zijn. Onder de kandidaten zijn dit keer opvallend veel jonge makers uit uiteenlopende sectoren. De HIB-jury screent de kandidaten onder meer op hun schaalgrootte, de hoeveelheid handwerk en de materiaalkeuze.

In de provincie Antwerpen werden deze keer acht makers geselecteerd voor het HIB-label. Daaronder één bedrijf uit onze regio: Decoform uit Mechelen. Decoform is een familiebedrijf dat al meer dan zeventig jaar in een atelier op de Hombeeksesteenweg 271 in Mechelen interieurconcepten op maat ontwerpt en produceert.

Speciale en exclusieve dingen

Het succes van Decoform schuilt in het koppelen van spitstechnologie met vakmanschap en traditionele liefde voor het vak. De broers Luc (62) en Guy (59) Veef zijn al de derde generatie binnen Decoform. Hun grootvader Guy De Coeyer richtte het bedrijf op in 1949. Ondertussen werken er zeventien mensen.

“Het Handmade in Belgium-label is een erkenning voor wat we doen”, zegt Guy Veef. “Het geeft een voldoening en het is een bevestiging van het feit dat we goed bezig zijn. We gaan met het label misschien niet zo veel nieuwe klanten aantrekken, maar het zorgt zeker voor een extra motivatie bij onze medewerkers. Wij maken alles zelf: we beginnen bij het ontwerp en eindigen bij de plaatsing. We zijn vooral gespecialiseerd in kasten. Onze slogan is: ‘Als er een kast in staat, dan kunnen we het maken.’ Het liefst van al doen we de meer speciale of exclusieve dingen, daar staan we ook voor bekend.”

Decoform mocht het Handmade in Belgium-label in ontvangst nemen uit handen van de directeur van Unizo Antwerpen, Carl Van Dyck, tijdens de officiële uitreiking op donderdagavond.

www.decoform.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.