Nieuws Mechelen Mechels IT-bedrijf First lanceert Cloud Raket Test

Mechels IT-bedrijf First lanceert Cloud Raket Test

Mechels IT-bedrijf First lanceert Cloud Raket Test

COO Ghislain Meulenijzer.

COO Ghislain Meulenijzer.

45% van de Belgische bedrijven werkt vandaag reeds in de cloud. First, de Mechelse IT-speler die zich toelegt op hybride IT-infrastructuur, managed services en outsourcing voor KMO’s en grote ondernemingen, speelt in op deze ontwikkeling en lanceert de Cloud Raket test. Daarmee kan een bedrijf eenvoudig nagaan waar het staat op het vlak van cloud-computing.

Steeds vaker kiezen Vlaamse bedrijven voor cloud-computing om hun medewerkers flexibeler te laten werken en zich vlotter te kunnen aanpassen aan een snel evoluerende wereld. Via de cloud kunnen ze eenvoudig al hun applicaties overal voor elke medewerker toegankelijk stellen. Dat zorgt ervoor dat een bedrijf zich volop kan focussen op zijn business terwijl de IT-infrastructuur blijft draaien.

Ghislain Meulenijzer, COO van First, legt uit waarom steeds meer Belgische KMO’s kiezen voor de cloud. “Zo’n overstap is zeker niet moeilijk en kan stap voor stap gaan. Of het nu gaat om data storage, back-up servers of CRM software, … je hoeft niet alles in één keer te veranderen. Via de hybride cloud-oplossing van First kan een onderneming op haar eigen tempo naar de cloud gelanceerd worden.”

Daar gaat niet noodzakelijk een grote investering aan vooraf. “Met een hybride cloud-oplossing krijg je een helder kostenplaatje. Het gaat eerder om een voorspelbare maandelijkse uitgave aan IT in plaats van een grote investering vooraf.”

Het enige wat een medewerker nodig heeft om toegang te krijgen, is een toestel en een internetverbinding. “Uiteraard gebeurt dit op een uiterst veilige manier. Je krijgt als gebruiker de juiste autorisaties en bovendien zetten cloud providers (zoals Microsoft) heel sterk in op de beveiliging van de datacenters waar jouw gegevens gehost zijn.”

First is een jong en gedreven bedrijf, opgericht in 2008 en ondertussen uitgegroeid tot een team van 150 man sterk. Het voorziet bedrijven van de nodige expertise op het vlak van IT, met functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid als topprioriteit.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.