unplugged Foto: Project2800

Mechels ondernemersplatform buigt zich over omgevingsvergunning: “Hoe kan het beter?”

MECHELEN - Of je nu als winkelier een lichtreclame aan de gevel wil hangen, als transporteur een nieuwe loods wil bouwen of als projectontwikkelaar een appartementencomplex wil realiseren, telkens heb je een Omgevingsvergunning nodig. Om die te verkrijgen, moet je heel wat expertise in huis hebben en in veel gevallen enorm veel geduld hebben. Het Mechelse ondernemersplatform bracht daarom enkele topspecialisten samen met de vraag ‘hoe kan het beter?’

Dat gebeurde tijdens Project2800 Unplugged, een nieuwe initiatief van het ondernemersplatform. ‘Met ons jaarlijks congres in oktober hebben we op enkele jaren tijd al naam en faam gevestigd’, verduidelijkt voorzitter Kurt Geens. ‘Maar we vonden het met ons bestuur hoog tijd om op kleinere schaal en voor een gespecialiseerd publiek dieper in te gaan op specifieke vragen waar heel wat ondernemers mee zitten. En daarom leek de Omgevingsvergunning ons een prima startthema’.

In de V25-loge van KV Mechelen verzamelden donderdag een 30-tal ondernemers uit de regio Mechelen om te horen wat specialisten hier over te vertellen hebben. En die specialisten waren niet van de minste. Met Peter Cabus tekende de topman van het Vlaamse departement Omgeving present, geflankeerd door An Rekkers, directeur van de Vereniging voor Ruimte en Planning. Aan ondernemerszijde werd het kwartet vervolledigd door Johan Geeroms van PSR en Bram Vermeulen van MG Real Estate. Project2800-bestuurslid Rudy Van Camp modereerde de geïnspireerde sprekers.

Een grote toegevoegde waarde bestond erin dat niet alleen Greet Geypen als Mechels schepen van ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling als sparringpartner optrad, maar dat zij ook de top van de stedelijke bouwdienst aan haar zijde had.