Nieuws Mechelen Mechels vastgoedkantoor verkoopt uniek pand

Mechels vastgoedkantoor verkoopt uniek pand

Mechels vastgoedkantoor verkoopt uniek pand

MECHELEN – Het Mechelse vastgoedkantoor Woningzorg-Immoview verkoopt een uniek pand in het centrum van Mechelen. Deze vila en stadsboederij ligt op slechts 100 meter van de Bruul maar toch wist bijna niemand van het bestaan ervan.

Het prachtige gebouw, dat door de huidige eigenaar helemaal opgeknapt werd, ligt verscholen achter een herenhuis in de lange Ridderstraat. Het gaat om twee huizen omgeven door een grote stadstuin. Het pand wordt verkocht voor net geen twee miljoen euro.

Stadsboerderij Den Ossekop ligt vlak bij de Kruidtuin en dateert uit de 17de eeuw. Zelfs de dienst Monumentenzorg van de Stad Mechelen geeft aan de Gazet van Antwerpen toe dat ze het pand wellicht over het hoofd gezien hebben bij het opmaken van de inventaris Onroerend Erfgoed in 1984.

Samen met het negentiende-eeuwse herenhuis in de Lange Ridderstraat staat de stadsboerderij te koop voor 1.995.000 euro. “Dit is een unieke kans”, zegt Patrick De Rycke, zaakvoerder van Woningzorg-Immoview, aan de gazet van Antwerpen. “Hoe dikwijls vind je in een stad als Mechelen een stuk grond van duizend vierkante meter met zo’n panden en zulk een prachtige tuin? Het geheel is uitermate geschikt voor cohousing en subliem voor kangoeroewonen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.