Nieuws Mechelen Mechelse B&B Porta Superia haalt internationaal erkend ecolabel binnen

Mechelse B&B Porta Superia haalt internationaal erkend ecolabel binnen

Foto Dirk Vertommen

Mechelse B&B Porta Superia haalt internationaal erkend ecolabel binnen

MECHELEN – Kurt Schelfhout en Michaël Van ’t Veer van B&B Porta Superia in Mechelen zijn trots. Met hun gastenverblijf haalden ze een Green Key-label binnen, een internationaal erkend ecolabel voor toerisme en vrijetijdsbesteding.

Het Green Key-label verzekert klanten dat de locatie duurzame stappen heeft gezet, weliswaar zonder in te boeten op comfort en betaalbaarheid. Bij Porta Superia in de Leopoldstraat kiezen de zaakvoerders voor lokale leveranciers, biologische en ecologische producten, eigen kippen en eitjes, zonnepanelen en een huisbatterij.

Ecologische cocon

Daarnaast besparen Kurt en zijn echtgenoot Michaël ook op verschillende manieren water. Zo maken ze voor hun douches gebruik van zogenaamde NASA-technologie, waarmee ze 65% procent water besparen. “Onze doelstelling was altijd al duidelijk: bij ons krijgt elke gast een ecologische cocon van geluk. Ondanks dat onze B&B in een prachtig art deco en dus een oud gebouw is gevestigd, is het wel mogelijk om onze ecologische voetafdruk te verkleinen”, vertellen ze.

 

De B&B is gevestigd in een authentiek pand in art deco in de Leopoldstraat. Foto Dirk Vertommen

“Toen we hoorden dat er extra ondersteuning beschikbaar was, twijfelden we geen seconde om ons kandidaat te stellen voor het label”, zeggen Kurt en Michaël. Hun B&B is niet de eerste locatie in Mechelen die zo’n erkenning krijgt. Hotels Martin’s Patershof en Holliday In Express gingen al voor, maar ook provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker, Technopolis en ZOO Planckendael.

Om ondernemers goed te informeren, organiseert de stad samen met Toerisme Provincie Antwerpen infomomenten rond het label. “Het is fijn dat de optie voor een ecologisch verblijf gangbaar wordt in onze stad. Met de informatiesessies hopen we de drempels te verlagen, zodat Mechelen dé referentie wordt voor ecotoerisme”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Toerisme.

LEES OOKVerstopt in tuin begijnenwoning opent kleinste B&B van Mechelen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.