Nieuws Mechelen Mechelse bedrijven ontvangen ruim 140.000 euro aan subsidies van het Vlaamse Pendelfonds

Mechelse bedrijven ontvangen ruim 140.000 euro aan subsidies van het Vlaamse Pendelfonds

De bedrijven met een subsidie, PMP-medewerker en gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens. Foto: Provincie Antwerpen

Mechelse bedrijven ontvangen ruim 140.000 euro aan subsidies van het Vlaamse Pendelfonds

PUURS-SINT-AMANDS – BOOM – Negen bedrijven uit de provincie Antwerpen, waaronder twee uit de regio rond Mechelen, krijgen van het Vlaamse Pendelfonds een subsidie van 1 miljoen euro om het woon-werkverkeer te verduurzamen.

 

 

De Vlaamse overheid trekt voor het Pendelfonds 2,4 miljoen euro uit. Bedrijven konden in de zomer van 2022 subsidie aanvragen voor maatregelen om het woon-werkverkeer te verduurzamen zoals fietspaden op het bedrijfsterrein. Met de begeleiding van de provincie Antwerpen dienden 15 werkgevers een Pendelfondsdossier in. Negen van hen kunnen rekenen financieel duwtje in de rug.

Voor de regio Mechelen heeft Pfizer Manufacturing Belgium uit Puurs-Sint-Amands 132.354,75 euro gekregen van het Pendelfonds, een initiatief van de Vlaamse Overheid, voor de installatie van wegeninfrastructuur, oplaadpunten voor fietsen, douches, lockers, droogunits, fietsherstelzuilen en projectcoördinatiekosten.

Daarnaast deelde het Pendelfonds 12.215,50 euro uit aan Staci Belgium NV voor de aankoop van oplaadpunten van fietsen , fietsdeelsystemen, fietsregenkledij, helmen, fietstassen, fietssloten, hesjes en projectcoördinatiekosten.

Verder wisten Solidus Solutions Belgium BV, Aurubis en Umicore Olen, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, Circet Benelux NV, VAB NV, Umicore NV Hoboken en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen een financiële injectie in de wacht te slepen.

“Het PMP heeft een lange traditie in het adviseren en begeleiden van bedrijven in het verduurzamen van het woon-werkverkeer met de mobiscans. Het Pendelfonds is een belangrijk instrument om bedrijven deze adviezen te laten omzetten in concrete maatregelen en acties. We zijn blij dat dit jaar 15 bedrijven in de provincie Antwerpen, met de hulp van het PMP, een dossier indienden. 9 van hen krijgen Vlaamse subsidie voor een totaalbedrag van bijna 1 miljoen euro. Dit toont aan dat er veel interesse is in duurzame mobiliteit ook bij onze bedrijven. Samen kunnen we werk maken van een gezonde en leefbare provincie Antwerpen”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor mobiliteit en dus fietsbeleid van de provincie Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.