Nieuws Mechelen Mechelse bloemen voor Blind Getrouwd

Mechelse bloemen voor Blind Getrouwd

Lise Duchateau

Mechelse bloemen voor Blind Getrouwd

MECHELEN – De Mechelse floriste Lise Duchateau (28) van Sunkissed Flowers is in de wolken. Zij mocht de bruidsboeketten leveren voor de koppels die deelnemen aan het VTM-programma Blind Getrouwd. “Supertof, want ik ben gespecialiseerd in bruidsboeketten en huwelijksfeesten en ben bovendien zelf een grote fan van het programma.”

Twee dagen voor de lockdown in maart 2020 opende Lise Duchateau haar nieuwe winkel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Reken daarbij de vele huwelijken die werden uitgesteld of in zwaar afgeslankte versie werden georganiseerd, en je weet dat het een moeilijk jaar was voor de jonge onderneemster.

De vraag die ze kreeg van het productiehuis van Blind Getrouwd, om voor de bloemen te zorgen voor de koppels, was echter een groot lichtpunt. “Ik was meteen enthousiast want ik ben een grote fan van dat soort programma’s. Ik mocht één van de twee bloemisten zijn die voor de boeketten zouden zorgen en voor de florale aankleding van het huwelijksfeest en de ceremonie op het stadhuis. Ik mocht zelf kiezen uit een aantal stijlen die ze mij voorstelden. Ik koos voor roze met goud voor Candice en Marijn en voor romantische pasteltinten voor een ander koppel. Alles moest heel discreet gebeuren. Dat is natuurlijk helemaal anders dan hoe ik gewoonlijk werk. Ik kreeg de opdracht om twee bloemstukken te maken voor het gemeentehuis, een altaarstuk, het bruidsboeket, de corsage voor de bruidegom en de bloemen op het avondfeest”, vertelt Lise enthousiast.

Een van de creaties van Sunkissed Flowers was het voorbije weekend al te zien op televisie, de andere volgt deze of volgende week. Bruid Candice was alvast blij verrast met het boeket en postte al een foto op de sociale media. “Ik vond het geweldig om hieraan te mogen meewerken. Het was iets wat op mijn bucketlist stond. Het zou mooi zijn als ik daardoor ook nog nieuwe klanten zou krijgen.”

Sunkissed Flowers verkoopt decoratie, planten en bloemen en heeft aan de winkel in de Onze-Lieve-Vrouwstraat een eigen atelier waar Lise – van zodra het mag – workshops wil geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.