Nieuws Mechelen Mechelse Bouwdienst schakelt Thomas More hogeschool in

Mechelse Bouwdienst schakelt Thomas More hogeschool in

Mechelse Bouwdienst schakelt Thomas More hogeschool in

Mechelen is gestart met een proefproject in samenwerking met ID&A Mechelen, het expertisecentrum voor Interieur, Design & Architectuur van Thomas More. Dit kan ervoor zorgen dat burgers geholpen worden bij het indienen van een ontvankelijk dossier voor de aanvraag tot bouwvergunning waar geen architect voor nodig is.

Steeds meer mensen willen bouwen of verbouwen wat ervoor zorgt dat de druk op de werking van de dienst toeneemt. Daarom is de samenwerking met Thomas More zo interessant. Op deze manier kunnen kleinere bouwdossiers waar geen architect voor nodig is, zoals een tuinhuis of gevelwijziging, begeleid worden door postgraduaatstudenten. De forfaitaire kostprijs bedraagt 250 euro per dossier en houdt de begeleiding tijdens het traject, het opmeten en uittekenen van de bestaande situatie, het uittekenen van de nieuwe situatie, het opstellen van een dossier en het indienen via het Omgevingsloket Vlaanderen in.

Deze samenwerking is ook interessant voor de studenten zelf, want zo kunnen zij echte dossiers begeleiden en zo hun theorie in praktijk omzetten. Ze worden ook steeds begeleid door een gediplomeerd en praktiserend architect. Stefan Van Ouytsel, projectcoördinator bij Thomas More, vermeldt wel dat goedkeuring van het dossier uiteraard niet zomaar gegarandeerd is. Het is wel zo dat het dossier volledig en ontvankelijk zal zijn en dat de aanvraag inhoudelijk zal voldoen aan stedenbouwkundige vereisten. “Bij een positieve evaluatie door de burgers, de stad en Thomas More, kan dit project worden verlengd en uitgebreid”, zegt Greet Geypen, schepen van Stedenbouw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.