Nieuws Mechelen Mechelse handelaars starten de winterperiode

Mechelse handelaars starten de winterperiode

Mechelse handelaars starten de winterperiode

De winterperiode is officieel op gang getrapt in de Mechelse binnenstad. In totaal werden 360.000 energiezuinige lichtjes als kersverlichting gebruikt. Het is meteen ook het startschot van de tweede shoppingroute van Mechelen MeeMaken. Daarnaast kregen 24 winkeletalages in de Onze-Lieve-Vrouwestraat een gloednieuw ontwerp.

Op de hoge kerstboom op de Grote Markt is het nog wachten tot 5 december maar intussen brandt wel al de kerstverlichting in de Mechelse winkelstraten. In totaal zijn er 130 overspanningen. In sommige straten werden de bestaande bomen mee gedecoreerd en ook het Dijlepad werd extra versierd.

Nieuwe shoppingroute

Voor de handelaars is de winterperiode zeer belangrijk, ook al zorgen de coronamaatregelen voor de nodige obstakels. Het hield Mechelen MeeMaken nochtans niet tegen om een tweede shoppingroute te lanceren. De route leidt je langs de Mechelse handel en horeca en is – de naam ‘Girls day out’ doet het al vermoeden – op maat van de (jonge)dames gemaakt.

Gepimpte Onze-Lieve-Vrouwestraat

Ook de Onze-Lieve-Vrouwestraat werd voor deze winterperiode aangepakt. De handelaars sloegen daarvoor de handen in mekaar met 8 illustratrices. 24 ramen kregen een leuk, ontroerend, inspirerend of plezant ontwerp. Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken zorgde voor de financiële ondersteuning van het project.

“Beleving in een stad is belangrijk en aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers. Daarom dat we zulke projecten graag mee ondersteunen. We moeten samen aan de kar trekken om van Mechelen een mooiere, betere, aangenamere en attractievere stad te maken. Dit is een leuk initiatief en ik hoop dat dit project navolging krijgt, zodat we blijven werken aan beleving in de stad”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

In totaal vinden er in Mechelen zes koopzondagen plaats: op 5, 12, 19 en 26 december 2021 en op 2 en 9 januari 2022.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.