Nieuws Mechelen Mechelse muziekhandel David Vergaelen & Co failliet

Mechelse muziekhandel David Vergaelen & Co failliet

Mechelse muziekhandel David Vergaelen & Co failliet

VergaelenMechelse liefhebbers van vooral klassieke muziek zullen er zeker om treuren: muziekhandel David Vergaelen & Co bvba, Wollemarkt 21, Mechelen, ondernemingsnummer 0476781922, met uitbatingsadres Sint-Katelijnestraat 63, Mechelen, is door de rechtbank van koophandel van Antwerpen afdeling Mechelen failliet verklaard.

Deze muziekhandel was een begrip in Mechelen. De zaak werd opgericht in 1946 door Vic Siebens. 20 jaar later werd ze overgenomen door Walter Vergaelen, de vader van de huidige uitbater. Walter Vergaelen stopte ermee in de loop van de jaren zeventig, omdat hij de muziekwinkel niet meer kon combineren met zijn drukke bezigheden als muzikant, koorleider en muziekuitgever.

In 1994 kwam zijn zoon David Vergaelen, een professioneel violist, in de zaak, en hij breidde de afdeling klassiek fors uit. In 2004 verhuisde de muziekhandel naar Wollemarkt 21, in de schaduw van de kathedraal en werd de naam veranderd in Muziekcentrum David Vergaelen & Co.

In augustus vorig jaar volgde weer een verhuis, opnieuw naar Huis De Min in de Sint-Katelijnestraat 63. Even later werd een uitverkoop aangekondigd en een nakende stopzetting van de zaak. Op 30 december werd het faillissement uitgesproken.

Curator van het faillissement van deze zaak is Mr. Marc Joris, Koningin Astridlaan 77, Mechelen.

Meer nieuws over faillissementen uit de regio vindt u hier.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.