Nieuws Mechelen Mechelse PR-club PRIM bouwt al 50 jaar de brug tussen bedrijven en bestuur

Mechelse PR-club PRIM bouwt al 50 jaar de brug tussen bedrijven en bestuur

Mechelse PR-club PRIM bouwt al 50 jaar de brug tussen bedrijven en bestuur

MECHELEN – De Mechelse PR-club PRIM bestaat vijftig jaar. Om die verjaardag te vieren werd het bestuur van de club maandag in de bloemetjes gezet in het stadhuis. De belangrijkste missie van PRIM is de afstand tussen het bedrijfsleven en het stadsbestuur te verkleinen. De club telt zo’n honderd leden.

PRIM, dat is de afkorting voor Public Relations Industrie Mechelen, werd opgericht op 6 december 1971 door vier Mechelse ondernemers en bedrijfsleiders. Door de ondernemingen met elkaar in contact te brengen, wilden ze niet alleen de onderlinge banden aanhalen, maar ook de afstand met het stadsbestuur verkleinen. “De juiste mensen kennen en er een goed contact mee onderhouden, is belangrijk”, zegt voormalig voorzitster Jacqueline Holemans.

Die samenwerking verliep volgens Holemans steeds vlot en constructief. Want hoewel PRIM een onafhankelijke organisatie is, werd er wel afgesproken dat de secretaris van de burgemeester automatisch ook secretaris wordt van PRIM. “Dat goede contact is een echte meerwaarde”, zegt Jan Simons, die al tien jaar voorzitter is. “Het is voor ondernemers veel fijner om op onze bijeenkomsten informeel met het stadsbestuur te spreken, dan een afspraak te moeten maken op het kabinet.”

Sociale rol

De ongeveer honderd leden komen iedere eerste maandag van de maand samen om te lunchen. Daarbij worden er ook steeds sprekers uitgenodigd. Vaak zijn dat mensen uit het bedrijfsleven, maar in het verleden kwamen zelfs de ambassadeurs van Zuid-Afrika en Cuba over de vloer. “En we nemen ook onze sociale rol op”, zegt Simons. “Zo zijn we één van de sponsors van de Special Olympics, die volgend jaar in Mechelen georganiseerd worden.”

Omwille van hun vijftigste verjaardag werd de club maandag in de bloemetjes gezet in het stadhuis. “Veel van dit soort organisaties beginnen vol goede moed, maar verdwijnen uiteindelijk ook weer”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). “Het is dan ook knap dat PRIM al een halve eeuw bestaat. Ook vanuit de politiek is het interessant om met de verschillende bedrijfsleiders en ondernemers in onze stad in contact te kunnen komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.