Nieuws Mechelen Mechelse wegwijzer voor internationaal ondernemen

Mechelse wegwijzer voor internationaal ondernemen

Mechelse wegwijzer voor internationaal ondernemen

Vlnr Axel Debruyne (Special Things), Christina Hermans (Thomas More), Lynn Peleman, Silke Maes en Hans Janssens (BMS Nutrients)

Vlnr Axel Debruyne (Special Things), Christina Hermans (Thomas More), Lynn Peleman, Silke Maes en Hans Janssens (BMS Nutrients).

Bij Voka-Kamer van Koophandel Mechelen werd vrijdag de verhalenbundel Wegwijzer naar succesvol internationaal ondernemen voorgesteld. Tijdens de afgelopen maanden gingen studenten Office Management van Thomas More Mechelen op zoek naar getuigenissen van KMO’s over hun internationale ervaringen. Het resultaat van deze interviewreeks is nu gebundeld. Met de verspreiding van deze wegwijzer en verhalenbundel wil Voka-Kamer van Koophandel Mechelen haar KMO’s aanmoedigen en sensibiliseren om verder te kijken dan de landsgrenzen.

In de verhalenbundel komen 14 Vlaamse ervaren KMO’s zelf aan het woord. Zij hebben de stap naar het buitenland reeds gezet en zijn het levende bewijs dat, hoe groot of hoe klein ze ook zijn en in welke sector ze ook actief zijn, internationaliseren een meerwaarde is voor de onderneming. Bedrijven die aan bod komen in de wegwijzer zijn onder andere PinkOliv en Betec uit Heist-op-den-Berg, Bms Micro Nutrients uit Bornem, Brouwerij Het Anker, De Zeeman Pro, Eurocircuits en Kozmoz Design & Display uit Mechelen, Purna Pharmaceuticals uit Puurs, Xtraflex uit Lier en Special Things uit Bonheiden.

Aansluitend stelde Voka – Kamer van Koophandel Mechelen het programma internationaal ondernemen voor 2015 voor. Tijdens Bar International wordt maandelijks gefocust op een bepaald land of een regio, waarbij ook de ambassadeur van dat land wordt uitgenodigd. Zo komen onder andere Mexico, Bulgarije, Roemenië, Italië, Litouwen, Nigeria, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Myanmar en Colombia aan bod. Eind april trekt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen zelf op netwerkmissie naar het drielandenpunt Wenen – Bratislava – Boedapest. “In vier dagen verkennen we drie regio’s met onder andere een bezoek aan een energiepark en een Hongaars bedrijf met 20 jaar ervaring in milieu-, water- en energieoplossingen. Verder is er ook een seminarie over Europese subsidieprojecten gepland en er zijn meet & greets met ambassadeurs en Kamers van Koophandel”, zegt manager International Business Petra Van Bouwelen. Ondernemers die erbij willen zijn, kunnen zich nog inschrijven tot 13 februari.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.