We care day small

Medewerkers Galapagos steken de handen uit de mouwen voor We Care Day

MECHELEN – Op vrijdag 1 oktober organiseerde biotechnologiebedrijf Galapagos zijn jaarlijkse ‘We Care Day’. Dat is een dag waarop de medewerkers de tijd krijgen om iets terug te doen voor de gemeenschap waarin ze leven, wonen en werken. Ze staken de handen uit de mouwen tijdens verschillende buitenactiviteiten in en rond het Mechelse.

De ‘We Care Day’ is een jaarlijks weerkerend initatief bij Galapagos. 275 medewerkers uit alle departementen kregen de tijd om bij te dragen aan goede doelen door zelf de mouwen op te stropen. Dit jaar lag de nadruk op buitenactiviteiten in kleinere groepen. Jan Van Der Schueren, Site Head bij Galapagos in Mechelen, was opgelucht dat de We Care Day dit jaar kon doorgaan. “De ‘We Care Day’ is iets waar onze mensen naar uitkijken. Door geneesmiddelen te ontdekken en ontwikkelen en ze tot bij patiënten te brengen, willen we een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Nu kunnen we ook op een andere manier bijdragen aan die gemeenschap waarin we leven, wonen en werken. Dat geeft voldoening.”

Net zoals bij vele bedrijven hebben de medewerkers van Galapagos grotendeels van thuis uit gewerkt tijdens de afgelopen maanden. Dit was de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie dat Galapagos medewerkers terug in een grotere groep samen bracht. “Onze mensen komen intussen wel opnieuw naar het werk, maar met voorzorgsmaatregelen en nog niet op volle capaciteit. Daarnaast is telewerk voor ons een blijver. Het is daarom nog belangrijker geworden om voldoende connectiemomenten te voorzien. Een ‘We Care Day’ is in dat opzicht een ideale gelegenheid om collega’s te ontmoeten. En we sluiten de dag af met een receptie. Het zal deugd doen om daar de ervaringen van de dag te kunnen delen met elkaar.”

Dit jaar waren de activiteiten vooral gericht op het opruimen van zwerfvuil in de natuur, op duurzame projecten en op hulp bij het onderhouden van natuurgebieden. De medewerkers van Galapagos hielpen mee bij projecten van Natuurpunt, maar ook bij Begeleidingscentrum De Vlinderkens en de Emiliushoeve . Er was ook een workshop rond afvalproblematiek en recyclage. Om alles in goede banen te leiden, werkt Galapagos al enkele jaren samen met Time4Society, een vzw uit Mechelen. Peter Delvaux: “In essentie brengen wij vraag en aanbod samen. We verzorgen de screening van de organisaties en regelen ook de praktische kant van het verhaal. Voor ons is het bijzonder om als Mechelse vzw samen te werken met een groot internationaal biotechbedrijf uit Mechelen.”

Schepen Patrick Princen stroopte zelf zijn mouwen op en ruimde samen met een team van Galapagos zwerfvuil op ter hoogte van de Winketkaai. “Als stadsbestuur focussen we steeds op wat ons verbindt: trots op Mechelen of je hier nu woont, werkt of verblijft. Ik ben heel tevreden dat ook Galapagos als internationale speler hier een rol in wil spelen. Het is mooi om te zien dat de medewerkers van Galapagos zich hier zo massaal voor inspannen en het toont aan dat ons stedelijk weefsel zowel het bestuur, de bewoners en het middenveld als bedrijven met elkaar verbindt”, aldus schepen Patrick Princen.