binnenkyk

Merel De Haes opent inspiratielab Studio Binnekyk: “Wil mensen interieurarchitectuur laten beleven”

MECHELEN - Op de Korenmarkt in Mechelen opent dit weekend Studio Binnekyk. Het is het gloednieuwe inspiratielab van de Mechelse interieurarchitecte Merel De Haes. In de woning kan je advies vragen over de inrichting van je eigen woning, een ruimte huren of zelfs blijven slapen middenin het werk van de interieurarchitecte.

“Toen ik in een verfwinkel werkte en nadien als freelance interieurarchitecte aan de slag was, merkte ik hoe moeilijk het is om een bepaald idee over te brengen naar de klant”, zegt Merel De Haes (35). “Je kan het wel tonen met computermodellen of renders, maar het ontbreekt vaak aan iets tastbaar. Daarom open ik dit weekend Studio Binnekyk. Het is een permanent veranderend moodboard waar ik de dingen waar ik enthousiast van word kan vastnemen, combineren en tonen aan de mensen.”

Studio Binnekyk wordt niet alleen Merels werkplek, het wordt een echte showwoning waar ze haar werk kan tonen. “Binnen vind je een eclectische collectie designelementen, technieken, kleuren en materialen” zegt ze. “Voor de aankleding werk ik samen met mensen en merken waar ik zelf echt achter sta. Zo krijgen kunstenaars de kans om hun werken hier tentoon te stellen. De eerste kunstenares die Studio Binnekyk zal gebruiken als expositieruimte is Astrid Van den Bosch.”

 

Merel aan de slag in Studio Binnekyk. — © Joren De Weerdt

Gastenkamer

De ruimtes worden ook verhuurd voor vergaderingen of workshops. “Zo kan je je volledig laten onderdompelen in de wereld van Studio Binnekyk. Ik zal er zelf ook mijn eigen workshops organiseren”, zegt Merel. “Maar wie voor de volledige beleving wil gaan, kan ook één of meerdere nachten boeken in de gezellige gastenkamer. Die bevindt zich op de tweede verdieping van het inspiratielab. De gasten kunnen gebruik maken van het hele gebouw, inclusief de leuke koer.”

Dit weekend zet Studio Binnekyk de deuren van het pand op de Korenmarkt 41 open voor iedereen die kennis wil maken met het inspiratielab. Dat kan op zaterdag 14 mei van 10u tot 17u en op zondag 15 mei van 12u tot 17u. Wie nadien een beroep wil doen op de Mechelse interieurarchitecte of de showwoning wil bezoeken, kan een afspraak maken via mail.

merel@studiobinnekyk.be