Nieuws Mechelen Milkshakebar in Mechelse aubette

Milkshakebar in Mechelse aubette

Milkshakebar in Mechelse aubette

Schepen van Economie Katleen Den Roover met de toekomstige uitbaters.

Schepen van Lokale Economie Katleen Den Roover met de toekomstige uitbaters.

De koffiebar in één van de aubetten bij de ingang van de Kruidtuin aan de Bruul krijgt er begin juni een buur bij. In de andere aubette opent dan een milkshakebar.

Er werden drie dossiers ingediend voor de invulling van de aubette. Het project Eiskreem van Bart Lenaerts en zijn partner Jolijn Gyssels werd door een jury uitgekozen als het beste.

Eiskreem werd een paar jaar geleden opgestart door het ondernemende koppel. Zij produceerden ambachtelijke zelfgemaakte ijsjes en openden aan de Leermarkt ontbijtbar Noen, die intussen als knap voorbeeld van jong ondernemerschap is uitgegroeid tot een vaste horecawaarde in Mechelen. Nu starten ze dus met een nieuw initiatief in de aubette. “Een milkshakebar kan perfect functioneren naast een koffiebar. Ik ben ervan overtuigd dat dit concept een meerwaarde gaat vormen voor passanten en mensen extra kan aanmoedigen om tot dat deel van de Bruul / Vijfhoek door te wandelen”, meent schepen van Lokale Economie Katleen Den Roover.

“Onze Eiskreem-producten zijn altijd heerlijk vers en handgemaakt met alleen de beste seizoens- en streekgebonden ingrediënten van lokale producenten. Die lijn trekken we door in de milkshakebar met milkshakes op basis van vers gedraaide vanille en puur vers fruit”, zeggen de uitbaters. “We denken ook aan mensen met lactose-intolerantie door bijvoorbeeld ijssoorten te creëren op basis van soja- of amandelmelk. Daarnaast willen we Mechels talent aanspreken om hun creaties in de aubette te tonen.”

Met een knipoog naar Mechelen Kinderstad zullen zij o.a. een originele Rommy-milkshake (vanille met blauwe bessen) presenteren.

De opening van de Eiskreem-milkshakebar in hartje Mechelen is gepland voor begin juni. De uitbatingsperiodeloopt tot eind september. Daarna wordt de aubette ingevuld door Mechelen Kinderstad.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.