Nieuws Mechelen Minister Weyts heeft interesse in trambussen Van Hool

Minister Weyts heeft interesse in trambussen Van Hool

Minister Weyts heeft interesse in trambussen Van Hool

exquicityVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts bezocht maandag de vestiging van Van Hool in Koningshooikt, en had daar bijzondere aandacht voor de Exqui.City-trambus. In aanwezigheid van o.a. CEO Filip Van Hool en directeur Design en Ontwikkeling Jan Van Hool lichtte minister Weyts de Vlaamse ambities inzake trambussen toe.

Vlaanderen gaat onderzoeken of trambussen kunnen worden ingezet op nieuwe langere tracés rond steden als Antwerpen, Gent en Brussel. Trambussen kunnen bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn voor de geplande lijn Willebroek-Brussel, die in 2020 operationeel moet zijn.

De Exqui.City trambussen die Van Hool maakt, zijn een succes, maar voorlopig enkel in het buitenland. Er rijden al dergelijke voertuigen in Metz, en Van Hool werkt aan orders voor het Ierse Belfast en het Oostenrijkse Linz. Van Hool zou natuurlijk graag hebben dat er in Vlaanderen ook Exqui.City’s worden gebruikt. “Als er nu potentiële klanten uit het buitenland komen, vragen ze naar voorbeelden van steden waar deze voertuigen al rondrijden. Helaas kunnen we dat in Vlaanderen nog niet laten zien”, aldus CEO Filip Van Hool.

Minister Weyts verduidelijkt wel dat als Vlaanderen zou besluiten trambussen te bestellen, er dan een openbare aanbesteding komt, waarvoor Van Hool uiteraard ook zijn kans kan wagen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.