Nieuws Mechelen Mobiele escape games in de lift

Mobiele escape games in de lift

Jonas Douchy

Mobiele escape games in de lift

MECHELEN – Al in 2019 lanceerde Mechelaar Jonas Douchy van de start-up Escape Boxes de eerste mobiele escape game van Vlaanderen. Door de coronacrisis zitten die mobiele escape games in de lift. Daarom lanceert Escape Boxes een gloednieuwe game in het teken van Egyptische schatten.

Na bijna 1,5 jaar corona is bij veel mensen de inspiratie op. Wie een uitdagende activiteit zoekt die je coronaproof met je vrienden in de tuin kan spelen, kan daarvoor terecht bij Jonas Douchy van Escape-Boxes. Zijn mobiele escape games zijn een escape room in een kist die je bij je thuis kan spelen, zonder dat er een begeleider aanwezig is.

“Door de coronacrisis vielen onze fysieke teambuildingactiviteiten in het water. Die vrijgekomen tijd hebben we handig gebruikt om onze tweede escape box volledig uit te werken”, zegt Jonas. In normale omstandigheden maakt de start-up teambuildings op maat in opdracht van grote bedrijven zoals KBC, Proximus of KPMG. Maar sinds de coronacrisis is er nog slechts vraag naar één product: een escape room om thuis of in de tuin te kunnen spelen met de eigen bubbel.

“In een wereld van beperkte mogelijkheden merk je dat gezinnen of huisgenoten op zoek zijn naar nieuwe, creatieve ervaringen. Het spelen van een escape game dat net uitdagend genoeg is, maar toch haalbaar, maakt de bubbel alleen maar hechter. Raadsels oplossen, slotjes die openspringen, sociaal contact,… dat zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen in onze hersenen. Ik denk dat dat het succes van de escape box mee kan verklaren”, weet Jonas. ‘The Mummy’s Mystery’ kan je huren vanaf 13 mei.

https://www.escapeboxhuren.be/

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.