Nieuws Mechelen Move To Happiness: zo overleef je een all-inclusive vakantie

Move To Happiness: zo overleef je een all-inclusive vakantie

Move To Happiness: zo overleef je een all-inclusive vakantie

Coachingbedrijf Move To Happiness uit Nijlen, dat ons hypermobiele leven praktisch, fit en natuurlijk leuk wil houden, heeft zeven tips opgesteld om ervoor te zorgen dat we deze vakantie toch fit blijven. De energie die we daardoor krijgen, kunnen we gebruiken om extra te genieten.

1. Gezond onderweg

Het is een uitdaging om onderweg naar je vakantiebestemming een deftige maaltijd te scoren. Neem daarom zelf wat gezonde snacks mee, zoals wat rauwe wortel of kerstomaatjes, volkoren crackers, fruit, een notenmengeling. Zo kan je beter weerstand bieden aan de meest calorierijke of meest ongezonde maaltijd in het tankstation of in de luchthaven.

2. Drink voldoende

Geniet ten volle van dat glaasje wijn of die frisse pint, maar drink ook voldoende water. Bij warm weer zweet je automatisch meer. Het is van belang dat je je vochtbalans dan goed op peil houdt. Probeer dus zo’n twee liter water per dag te drinken. Als je dat snel beu bent, kan je zelf fruitwater maken, bijvoorbeeld water met een schijfje limoen, aardbeien en munt.

3. Beweeg

Zorg voor voldoende beweging, met een stads- of strandwandeling of een fietstocht. Een halfuurtje per dag volstaat. De actieve vakantieganger kan zich uitleven in verschillende watersporten. In all-inclusive hotels worden ook vaak verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt de aquagym eens proberen.

4. Bewuste keuzes aan het buffet

De uitgebreide keuze aan het buffet hoef je niet zien als een obstakel, maar juist als een kans om gevarieerde en gezonde keuzes te maken. Probeer je bord te vullen met ¼ koolhydraten (rijst, aardappelen of zelfs frietjes), ¼ vlees, vis of gevogelte (bij voorkeur magere varianten), en de overige 2/4 van je bord met groenten. Ook in je ontbijt kan je makkelijk variëren. Kies niet elke dag voor wafels en pannenkoeken, geniet ook eens van een fruitsalade of yoghurt met muesli. Wissel af en geniet van verschillende dingen.

5. Workout

Stel zelf een leuke workout samen die je met je mede-vakantiegangers tot een goed einde kan brengen en waar je geen materiaal voor nodig hebt. De selectie van de experten: 60 seconden jumping jacks, 10 push ups, 20 lunges, 10 dips, 10 squats, 20 crunches, 10 burpees en 30 seconden plank, en herhaal deze combinatie vier keer. Het geheel duurt maar een halfuurtje.

6. Weg met zwart of wit

Je hoeft op vakantie niet te leven als een pater om gezond door de dag te gaan. Je mag best genieten van een ijsje. Move To Happiness beveelt de 80-20 regel aan: 80% van de tijd maak je gezonde en bewuste keuzes. En 20% doe je waar je zin in hebt. Als je een dag wat minder beweegt, kan je misschien kiezen voor een gezonde maaltijd.

7. Maak plezier

Amuseer je vooral, want ontspannen en leuke dingen ondernemen, zijn onontbeerlijk om je energiek te voelen.  Dat draagt bij aan een vitale vakantie en vitaler leven. En doe vooral wat goed voelt en waar jij je comfortabel bij voelt. Jouw lichaam – jouw regels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.