Nieuws Mechelen Na 151 jaar houdt familiezaak Lenaerts ermee op

Na 151 jaar houdt familiezaak Lenaerts ermee op

De huidige generatie met achteraan Leo Lenaerts

Na 151 jaar houdt familiezaak Lenaerts ermee op

MECHELEN – Al 42 jaar heeft de bekende familiezaak Lenaerts een winkel uit in de Bruul in Mechelen. In totaal bestaat het bedrijf zelfs al 151 jaar. De speciaalzaak in lederwaren en bagage heeft echter besloten om er binnenkort mee op te houden.

“De laatste 18 maanden hebben zeer zwaar gewogen op ons mentale en fysieke welbevinden. Het is nu hoog tijd om te werken aan onze gemoedsrust en onze gezondheid”, zegt zaakvoerder Leo Lenaerts. “De harde economische realiteit maakt het onmogelijk om een speciaalzaak zoals de onze, met complete service en beleving in de winkel en op de webshop, in de toekomst verder rendabel uit te baten. De zware concurrentie van de grote internetspelers en het snel veranderend winkellandschap waarbij zelfstandige winkels beschouwd worden als “showroom en servicecenter” van merken – maken het er ook niet makkelijker op. Er rest ons dus geen andere keuze dan onze familiezaak na 151 jaar te sluiten”, legt Lenaerts uit.

Vanaf maandag 20 september 2021 start Lenaerts met een totale uitverkoop.

Reageer op dit bericht

Reacties

Bart D. 2021-09-21 07:38:24

Dank je Lenaerts, voor de boekentassen uit mijn jeugd, en die van onze kinderen. Een stukje Mechelse geschiedenis verdwijnt.

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.