Nieuws Mechelen Na tien jaar heropent Liz haar kinderkledingwinkel

Na tien jaar heropent Liz haar kinderkledingwinkel

Liz Cornelis Liz Cornelis. Foto: Chris Van Rompaey

Na tien jaar heropent Liz haar kinderkledingwinkel

LIER – Het goede Lierse ondernemersnieuws komt deze week uit de Rechtestraat. Daar heropende Liz Cornelis haar baby- en kinderkledingwinkel Ma Muse. Ma Muse is dus terug van geweest, want de winkel bevond zich tot een tiental jaren geleden op de Grote Markt.

“In de tweede helft van de jaren negentig opende ik mamuse op de Grote Markt, waar nu kaaswinkel Harvey & Hayes gevestigd is. Een tiental jaren geleden besliste ik, omwille van meerdere redenen, om de winkel te sluiten. Maar ik ben altijd eigen kleding blijven ontwerpen. Dat doe ik trouwens al meer dan dertig jaar, samen met Dirk Goossens. Via onze eigen groothandel verkopen we onze kleding aan winkels in binnen- en buitenland”, vertelt Liz Cornelis.

Opnieuw achter de toonbank

Na tien jaar vond Liz Cornelis de tijd rijp om opnieuw achter de toonbank te gaan staan. “Ik koos een oud, leegstaand pand in de Rechtestraat 6 en heb het helemaal opgeknapt. Door mijn keuze voor Marokkaanse cementtegels behoud ik de authentieke touch. Met volle moed ben ik eraan begonnen, want ik geloof wel in een nieuw, fris elan in het stadscentrum van Lier in het algemeen en de Rechtestraat in het bijzonder. Mensen hebben daar trouwens nood aan, denk ik.”

Liz Cornelis verkoopt in mamuse voor een groot deel kleding die ze dus samen met Dirk Goossens ontwerpt. “Onze collectie heet Gold. We ontwerpen niet enkel kleding voor baby’s en kindjes, maar ook katoenen dekens, heel tof voor op de zetel of op een kinderbed. Verder verkoop ik onder meer zakken en knuffels, en door Dirk Goossens ontworpen wenskaarten, schriftjes en blocnotejes. Die zijn ideaal al cadeautje.”

Trouwe klanten

“De nieuwe winkel is nu tien dagen open en ik ontving niets dan enthousiaste reacties. Ik heb af en toe zelfs klanten van vroeger teruggezien. Die kochten toen kleding voor hun kinderen en nu komen ze iets zoeken voor hun kleinkinderen. Ik hoop dat nog vele zelfstandige ondernemers mij gaan volgen en ook een kleine, exclusieve winkel openen. Zo kan onze binnenstad weer volop herleven”, benadrukt Liz Cornelis.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.