Nieuws Mechelen Nancy sluit na 33 jaar haar boetiek: “Het is mooi geweest”

Nancy sluit na 33 jaar haar boetiek: “Het is mooi geweest”

Foto: Bart Roggeman

Nancy sluit na 33 jaar haar boetiek: “Het is mooi geweest”

HEMIKSEM – Aan de etalage van boetiek Nancy’s op de hoek van de Heuvelstraat met de Saunierlei prijkt sinds deze week ‘totale uitverkoop wegens stopzetting’. Na 33 jaar bergt Nancy Hermans (61) de kapstokken van haar heren- en damesboetiek definitief op.

“Sinds ik de aankondiging vorige zaterdag aanhing, is het hier al een overrompeling geweest”, vertelt de zaakvoerster. “Klanten komen aandraven met pralines, wijn,… Er zijn er ook die wenen. Ze zijn verdrietig over de persoonlijke service, die helaas overal meer en meer verdwijnt.”

Nancy mag nog een kledingverkoopster pur sang worden genoemd. Al op haar dertiende ging ze als ‘hulpje’ aan de slag bij kledingwinkel ‘Yvonne’ aan de overkant van de straat. Nadien deed ze nog vakantiejobs in winkels in Antwerpen.

Toch deed haar dat niet meteen in de modebranche belanden. “Ik heb eerst tien jaar bureauwerk gedaan, maar de kriebels waren er wel. Op het werk belandde ik uiteindelijk ook op de salesafdeling, want ze zagen “dat ik het in mij had”. Ook mijn man zei me constant ‘je bent een geboren verkoopster’”, lacht Nancy.

Daarom besloot ze het er uiteindelijk toch op te wagen. In september ‘89 opende ze boetiek Nancy’s. “Het besef is er nog niet helemaal, maar ook ik ga het zeker en vast missen. Ten slotte heb je met al die vaste klanten een nauwe band opgebouwd.”

“Al was dat hier in Hemiksem in het begin zeker geen evidentie”, wil Nancy kwijt. “Het was in het begin heel moeilijk om de mensen van Hemiksem overstag te krijgen, vanuit de naburige gemeenten kreeg ik veel meer respons. Maar uiteindelijk hebben ze ook de weg naar hier weten te vinden. Ik apprecieer het enorm dat veel mensen, in deze tijden, toch nog lokaal zijn blijven kopen.”

Onder hen ook burgemeester Luc Bouckaert die vaste klant was. “Een persoonlijke service is en blijft een meerwaarde”, zegt hij.

 

Nancy geeft toe dat het zelf ook een groot gemis zal zijn. “Nu besef ik het nog niet te goed, omdat we midden in dat overgangsproces zitten. Ten slotte heb je met al die mensen een nauwe band opgebouwd. Huwelijken, communies, de braderies hier met modeshows voor de deur, maar ook sterfgevallen en echtscheidingen, ik heb het allemaal meegemaakt. Al was het gewoon voor een babbel, klanten wisten dat ze hier welkom waren.”

 

Dat gaat ook de komende tijd nog zo zijn tijdens de uitverkoop. “Met kortingen die oplopen van 30 tot 70 procent en mogelijk nog meer. Ook voor de nieuwe wintercollectie.”

Het pand komt vanaf volgende week in zijn geheel te koop te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.