Nieuws Mechelen Netwerk Mechels Natuurlijk breidt uit

Netwerk Mechels Natuurlijk breidt uit

Schepen Koen Anciaux met Jordy Gotemans/Van De Vliet en Sonja Van De Vliet (Eigen Kweek)

Netwerk Mechels Natuurlijk breidt uit

MECHELEN – Naar aanleiding van de week van de korte keten kregen zes ondernemers die zich recent aansloten bij het netwerk Mechels natuurlijk een infobord aan hun bedrijf.

Land- en tuinbouwers van het Hombeeks plateau (de dorpen Leest, Heffen en Hombeek) samenbrengen om een netwerk te vormen, was één van de eerste stappen binnen het Europese Interreg project PURE Hubs. In 2012 was het netwerk Mechels natuurlijk een feit. Het is de verzamelnaam voor de intussen 19 ondernemers waar je het Mechelse platteland kan proeven, beleven en genieten. Het netwerk staat ook open voor andere ondernemers dan land- en tuinbouwers die lokaal en duurzaam produceren én dit niet enkel op het Hombeeks plateau maar ook daarbuiten.

De afgelopen jaren werden tal van kanalen ingezet om het netwerk beter bekend te maken, zoals een website en fietslus langsheen de bedrijven van Mechels natuurlijk. “We willen Mechels natuurlijk zoveel mogelijk in de kijker zetten, de week van de korte keten is daarvoor de ideale gelegenheid”, zegt Koen Anciaux, de schepen van Landbouw. “In Mechelen proberen we producten van het platteland naar de lokale markt te brengen. Steeds meer lokale (plattelands)ondernemers sluiten zich aan bij Mechels Natuurlijk. Dit is de ideale platform om gezien te worden en om elkaar te helpen producten dichter bij de eindconsument te brengen.”

Zes recent aangesloten ondernemers kregen, zoals de andere ondernemers binnen het netwerk Mechels natuurlijk, een infobord aan hun bedrijf. Het gaat om de drie bioboerderijen Middenveld, Ferm en Plukboerderij Onzen Hof, hoevewinkel Celest’s hoevevlees, Frituur Eigen kweek en Huisbrouwerij Karrelees.

www.mechelen.be/korte-keten

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.