Nieuws Mechelen Nieuw partnership voor Mechelse interieurbouwer Virtus

Nieuw partnership voor Mechelse interieurbouwer Virtus

Sam Bruynseels, Edwin Risbourg en Rik Vos

Nieuw partnership voor Mechelse interieurbouwer Virtus

MECHELEN – Virtus is een gevestigde waarde in interieurinrichting. Het bedrijf biedt een totaaloplossing voor elk soort commercieel interieur. Om zich voor te bereiden op de toekomst gaat Virtus nu een partnership aan met Dragonflies.

Virtus staat garant voor de volledige productieflow van concept tot montage. Het epicentrum van het bedrijf is de productiehal met state-of- the-art machines voor hout- en metaalbewerking en lakwerk. Virtus stelt momenteel een 60-tal mensen tewerk.

Bijna 20 jaar geleden verhuisde het bedrijf, dat flink gegroeid was, naar het industrieterrein Vrouwvliet aan de Pasbrug. Van daaruit timmerde het verder aan de weg om de groei te bestendigen en de marktpositie te verstevigen.
Als huisleverancier van klanten als JBC, Krëfel, Brantano, Fun, Brico was het vooral de retailsector waarin Virtus actief was. Langzamerhand werd de portefeuille gediversifieerd richting banksector (ING, BNP), food (Pizza Hut, Mc Donalds), kantoren en bij uitbreiding alle commercieel en ook residentieel interieur.
Sinds de management buy-out in 2019 is het aandeelhouderschap van Virtus in handen van het  management onder leiding van CEO Edwin Risbourg. De doelstelling van de overname was het verder moderniseren van de productiehal en het aanscherpen van de dienstverlening met behoud van het typische Virtus DNA.

Het nieuwe management team zat eind 2019 pas in het zadel toen even later de coronacrisis kwam tegengas geven. Heel wat klanten van Virtus hebben in meer of mindere mate onder de coronacrisis geleden en hebben investeringen in interieurinrichting verminderd of uitgesteld. Dat was uiteraard een serieuze streep door de rekening. Veerkrachtig als een nieuw team kan zijn, werden er oplossingen gezocht en gevonden. Dit zowel voor de shift in orderportefeuille als de financiële uitdagingen die de crisis met zich meebracht.  Het Virtus-schip werd gestaag door de “coronastorm” richting rustiger water geloodst, maar de nood voor een professionalisering en omkadering werd toch al snel duidelijk. Daarom werd eind 2020 beslist om in zee te gaan met Dragonflies.

“Van de eerste ontmoeting voelde ik mij enorm op mijn gemak bij Sam en Rik” vertelt CEO Edwin Risbourg, “ze stralen een vorm van zakelijke rust uit, kunnen de dingen snel in perspectief plaatsen en ze denken en praten in oplossingenBovendien zit in hun samenwerkingsmodel  wederzijds vertrouwen ingebakken en dat vind ik zeer belangrijk”. Als operating partner vult Dragonflies de behoefte van Virtus in om zowel de transitie na de overname als de veranderende markt snel en op een gestructureerde manier aan te pakken. Dragonflies werkt actief mee aan het optimaliseren van de volledige bedrijfsflow waarbij servicelevel en flexibiliteit een hoofdrol spelen. Daarnaast zijn ze lid van de raad van bestuur gekoppeld aan een minderheidsparticipatie binnen het productiebedrijf.

www.virtus.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.