Nieuws Mechelen Nieuwe eigenaars Nele en Steven vieren eerste jaar in Lounge Barcode

Nieuwe eigenaars Nele en Steven vieren eerste jaar in Lounge Barcode

Nele en Steven van Lounge Barcode. Foto Dirk Vertommen

Nieuwe eigenaars Nele en Steven vieren eerste jaar in Lounge Barcode

PUTTE – Bij Lounge Barcode op de Leuvensebaan in Putte vieren ze van vrijdag 6 mei tot zondag 8 mei feest. De zaak is dan een jaar in handen van overnemers Nele Molenberghs en Steven Wyns. Met de Barcode Feesten wil het koppel hun aangepast concept nog eens uitgebreid in de kijker zetten bij streekgenoten. Ze vieren dan meteen ook dat ze een met maatregelen bezaaid startjaar overleefden.

Toen Nele en Steven vorig jaar beslisten om Lounge Barcode over te nemen, hadden ze zich niet verwacht aan nog een forse lockdown in de horeca. “De moed zonk ons even in de schoenen, maar we bleven er toch met 200% passie voor gaan”, zegt Nele. “We hadden dus helemaal geen spijt van onze beslissing. Toen we openden, konden we meteen ook behoorlijk wat bestaande klanten overnemen en er kwamen er intussen heel wat nieuwe bij.”

“Om de zaak toegankelijker te maken voor iedereen, pasten we het concept lichtjes aan”, vult Nele aan. “Barcode was een echte cocktailbar, maar wij trokken het aanbod meer open. We renoveerden de keuken en bieden allerlei snacks, spaghetti‘s, salades en meer aan. We merkten dat hamburgers het goed doen, dus breidden we het idee van cocktails en burgers intussen nog meer uit. Er staan nu ook meer bieren, wijnen en frisdranken op de kaart.”

Nieuw avontuur

Overdag is Lounge Barcode volgens Nele een gezellig café-eetcafé. ‘s Avonds ontpopt de zaak zich eerder tot een Ierse pub waar je ook sportwedstrijden kunt volgen. Tijdens de weekends komen deejays, live artiesten en stand-up comedians boven water. “De deejays komen vooral op vrijdagen en zaterdagen. Elke eerste zondag van de maand voorzien we comedy of livemuziek”, zegt Nele. “Nog te weinig mensen weten dat, dus willen we er tijdens de feesten nog eens mee uitpakken. We vieren dan ook dat we toch een heel moeilijk jaar overleefden.”

 

“Barcode was een echte cocktailbar, maar wij trokken het aanbod meer open”, zeggen ze. — © Dirk Vertommen

In de zaak ontfermt Nele zich vooral over de keuken. Haar echtgenoot springt bij waar nodig, maar blijft zich focussen op zijn IT-job. “Voordien werkte ik als model, hostess en eventmedewerker”, vertelt Nele. “Ik was vaak weg, maar corona trof de sector zwaar. Zo is de beslissing gevallen dat ik stabieler zou gaan leven en meer tijd in mijn gezin zou investeren. Net tussen twee lockdowns in vonden we dit pand om aan een nieuw avontuur te beginnen. We wonen nu ook boven de zaak en vinden het heel leuk in Putte. Alles is hier in de buurt.”

Hedendaags en historisch

Aan het pand is behoorlijk wat geschiedenis verbonden. “Het was enorm lang in handen van dezelfde familie”, zegt Nele. “Zij deden er altijd horeca in. Nog wekelijks vertellen oudere klanten verhalen die we nog niet kenden. De zaak heeft ook nog heel wat authentieke elementen, zoals houten lambriseringen en oude spiegels. Dat lieten we zo, maar we brachten wel enkele moderne elementen aan: een mooie combinatie van hedendaags en historisch.”

 

Lounge Barcode is bijzonder kind-, maar ook hondvriendelijk. Ze hebben zelf speciale hondenijsjes. Foto Dirk Vertommen

Nele en Steven runnen de zaak met een team van dertien mensen. “Ik ben ontzettend trots op ons team”, zegt Nele. “Wat ons eten betreft, werken we steeds met dagverse producten. En voor wie het zich afvraagt: we zijn bijzonder kind-, maar ook hondvriendelijk. We hebben zelf speciale hondenijsjes. Voor wie bij mooi weer graag buiten zit, hebben we een ruim terras.”

Lounge Barcode heeft een vaste sluitingsdag op maandag. “Van dinsdag tot en met zondag is onze keuken doorlopend open van 11 tot 22.30u”, laat Nele nog weten. “Nadien kun je natuurlijk gerust nog blijven zitten voor een drankje en voor de uitstekende sfeer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.