Nieuws Mechelen Nieuwe president en CEO voor BMW Group Belux

Nieuwe president en CEO voor BMW Group Belux

Nieuwe president en CEO voor BMW Group Belux

Er is een verschuiving aan de top van BMW Group Belux (Bornem). De huidige CEO en president Jean-Philippe Parain werd na de benoeming van Dr. Nicolas Peter tot lid van het directiecomité van BMW AG als verantwoordelijke voor financiën, gevraagd om de rol van Peter als Senior Vice President voor de verkoopregio Europa van BMW over te nemen vanaf 1 januari 2017. Dr. Peter Henrich wordt de nieuwe CEO en president van BMW Group Belux.

De promotie van Jean-Philippe Parain komt iets meer dan twee jaar nadat hij met succes de verantwoordelijkheid kreeg over de Belgische en Luxemburgse markt. Onder zijn leiding heeft BMW Group Belux haar marktaandeel zowel in België als in Luxemburg kunnen versterken, net als het partnerschap met het dealernetwerk.

Jean-Philippe Parain had reeds in België gewerkt tussen 2008 en 2011. Eerst als regionale Salesmanager voor Brussel en Luxemburg, vervolgens vanaf november 2009 als Marketing Directeur bij BMW Belux. Daarna vervoegde hij de hoofdzetel in München waar hij opeenvolgend verantwoordelijk was voor BMW in Noord-Europa en verkoopdirecteur was voor MINI als Head of MINI Europe.

Vanaf 1 januari wordt Jean-Philippe Parain aan het hoofd van het Belgisch-Luxemburgse filiaal opgevolgd door Dr. Peter Henrich. Binnen BMW Group Belux is hij geen onbekende aangezien hij van 2011 tot eind 2014 reeds de functie van Marketing Directeur vervulde. Peter Henrich (42) is sinds 2015 verantwoordelijk voor het beheer van het compacte segment van BMW.

Dr. Peter Henrich: “Ik verheug mij er op om terug te kunnen keren naar de Belgische en Luxemburgse markt. Als Marketingverantwoordelijke bij BMW Group Belux
Corporate Communications heb ik deze markt zeer weten te appreciëren. Het dealernetwerk van auto’s en motoren is bijzonder competent en dynamisch en ik weet hoe gemotiveerd het team in de hoofdzetel in Bornem is. Dat stelt me in staat om het succesverhaal van Jean-Philippe Parain en zijn voorgangers verder te zetten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.