Nieuws Mechelen Nieuwe sitemanager voor Eutraco in Willebroek

Nieuwe sitemanager voor Eutraco in Willebroek

Nieuwe sitemanager voor Eutraco in Willebroek

WILLEBROEK – Sinds een tweetal werken is er een nieuwe sitemanager aan de slag bij Eutraco in Willebroek. “Mijn missie is om van de nieuwe site ‘Willebroek 2’ de blauwdruk te maken voor alle toekomstige sites”, vertelt Wim van Brabant aan Flows Magazine.

De site van Eutraco in Willebroek werd eerder dit jaar nog verkozen als Logistics Building of the year. De site van 40.000 m² groot bevindt zich in businesspark De Hulst. Momenteel wordt er nog een nieuw gedeelte van 20.000 m² bijgebouwd waarvan de oplevering voorzien is in januari 2022. De voornaamste klanten van Eutraco zijn onder andere GB Foods, Hubo, Campina, Ecochem en Berry Global.

Van Brabant studeerde in 1992 af als handelsingenieur en zette in ’93 zijn eerste stappen in de transport- en logistieke sector. Hij startte als warehousemanager bij Van Gend & Loos in Ternat. In 2003 ging hij aan de slag bij DHL Express. “In 2007 ben ik van de 24-uurs distributie – of de ‘pakjesbusiness’ – in de warehousing en contractlogistiek gestapt”, vertelt hij aan Flows Magazine. Hij werd toen aangesteld als manager logistics and trade compliance bij Brunswick in Verviers. Daarna ging hij aan de slag als logistics director bij AWW en later bij Sax-Sanitair. Bij Kuehne+Nagel was hij verantwoordelijk voor logistic engineering en projectimplementaties. Hij was ook hoofd van het sorteercentrum van bpost in Gent waar hij leiding gaf aan zo’n zeshonderd mensen.

“Ik heb zowel procesachtige functies zoals logistics engineer uitgeoefend, als puur operationele functies zoals sitemanager”, vertelt Wim. “Het is niet alleen fijn om in teamverband naar resultaten toe te werken, maar ook om persoonlijk contact en ‘feeling’ te hebben met de werkvloer. Ik ben na mijn studies in de logistieke sector gerold en heb sindsdien nooit iets anders gedaan”, gaat hij verder. “De logistiek past volledig bij mij. Ik heb mijn plek gevonden, en ben dan ook heel blij dat ik mijn passie voor de sector in mijn nieuwe functie kan voortzetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.