Nieuws Mechelen Nijlense ondernemers bezorgd over doorstroming N13

Nijlense ondernemers bezorgd over doorstroming N13

Nijlense ondernemers bezorgd over doorstroming N13

Met maar liefst 110 zijn ze. De ondernemers uit Nijlen die in het vernieuwde gemeentehuis verzamelen voor Voka@Nijlen, een netwerk- en ontmoetingsmoment van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen om de ondernemers samen te brengen met hun lokale beleidsmakers. Het bestuur kreeg vooral vragen over mobiliteit en de doorstroming op de N13. Om de verkeersdruk op deze gewestweg aan te pakken, is Nijlen vragende partij voor de invoering van een kilometerheffing op dit traject.

Na een verwelkoming door voorzitster Claudia De Moor van het Lokale Ondernemersnetwerk Neteland, waartoe ook Nijlen behoort, kregen de aanwezigen in de raadzaal eerst de film Land of Rivers te zien. Dat is één van de jongste realisaties waarmee de Mechelse Kamer de troeven van de Mechelse regio naar potentiële buitenlandse investeerders in de verf wil zetten.

De Nijlense burgemeester Paul Verbeeck benadrukte dat de gemeente zich wil inzetten om Nijlen ook economisch op de goede weg te houden. In die zin bewandelt het bestuur twee sporen. “De beperkte ruimtelijke mogelijkheden die er zijn, willen we wel ten volle trachten te benutten zodra dat kan. Daarnaast zetten we in op een goed contact met en een goede dienstverlening aan de reeds aanwezige ondernemers”, licht Paul Verbeeck toe.

Op ruimtelijk vlak heeft Nijlen zo onder andere werk gemaakt van een toekomstvisie van de Artilat-site aan de Koningsbaan, om te voorkomen dat de site weer tot natuurgebied zou worden herbestemd, mochten de Artilat-activiteiten uitdoven. Met een wijziging van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan zal de Artilat-site in dat geval deels worden omgevormd tot kmo-zone. Concreter wordt dan weer de toekomst van de site-Bolckmans aan Kessel-Station, waar het dossier ter ontwikkeling van mogelijkheden voor kmo’s volgens schepen van Lokale Economie Griet Van Olmen in de loop van 2018 al mogelijk wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.