Nieuws Mechelen Nu te koop: ‘de geur’ van Puurs-Sint-Amands

Nu te koop: ‘de geur’ van Puurs-Sint-Amands

Foto: Ward Bosmans

Nu te koop: ‘de geur’ van Puurs-Sint-Amands

PUURS-SINT-AMANDS – Na Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Londen, New York en Parijs heeft nu ook Puurs-Sint-Amands zijn eigen geur. Kapper Geert Smet van PuurGS lanceert een gamma geurproducten waarin je de geur van Puurs-Sint-Amands ontdekt. “Water en groen spelen de hoofdrol en onthaasten en gezelligheid stonden centraal bij de creatie.”

Kapper Geert Smet die zijn zaak PuurGS heeft in het centrum van Puurs werkte voor de creatie van het nieuwe gamma geurproducten samen met de Nederlandse fabrikant Wijck. “Het bedrijf brengt in eigen beheer een lijn uit met geurkaarsen, diffusers, roomsprays en handzeep voor wereldsteden als Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Parijs en New York. Ik dacht bij mezelf: waarom zou ik Amsterdam of New York verkopen in Puurs-Sint-Amands. Waarom geen geur creëren voor onze gemeente? Wij zijn toch ook een beetje een wereldstad. Iedereen kent Puurs-Sint-Amands van Pfizer en het coronavaccin, het pop-up theater van Studio 100 en brouwerij. Duvel Moortgat. Tot mijn verbazing stond de producent open voor mijn voorstel.”

Geert Smet creëerde dan maar ineens twee geuren. Eentje voor Puurs en eentje voor Puurs-Sint-Amands. “Sommige mensen voelen zich nog steeds meer inwoner van Puurs dan van Puurs-Sint-Amands.”De twee geuren zijn ook duidelijk verschillend. Bij de producten met het etiket Puurs-Sint-Amands doet de geur denken aan de frisheid van water en groen en staan onthaasten en gezelligheid centraal volgens kapper Geert. “De geurkaars is opgebouwd uit een toplaag waarbij je appelsien, pompelmoes en rabarber ruikt, het hart van de kaars is petit grain en violet en de basis geurt naar cederhout en patchouli.”

Wie dan weer een product met het etiket Puurs koopt zal volgens Geert zalig tot rust komen en genieten. “De geur is die van neroli, pruim en lotus in de toplaag. In het hart van de kaars ruik je anijs en kokosnoot en in de basis berkenhout en zwarte thee. We hebben alles zelf uitgekozen. Het zijn geuren waarvan wij dachten dat ze passen bij Puurs-Sint-Amands. Wij willen op deze manier bij PuurGS een stapje verder gaan voor onze klanten.”

Wie dus stiekem gehoopt had dat de kaarsen zouden ruiken naar Duvel of naar het coronavaccin komt bedrogen uit. Naast de geurkaarsen verkoopt PuurGS ook handzeep, geur diffusers en room sprays. Een leuk idee voor onder de kerstboom is de kaars met de geur van Puurs-Sint-Amands waarvan je het etiket zelf kan personaliseren met bijvoorbeeld de naam van een geliefde.

www.puurGs.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.