Kenny Stroobants werkte oorspronkelijk in de brasserie als flexi-jobber. Kenny Stroobants werkte oorspronkelijk in de brasserie als flexi-jobber. Foto: JOREN DE WEERDT

O Brasserie-café in Heist-op-den-Berg heropent met nieuwe uitbater: “Een kleine droom die uitkomt”

O Brasserie-café, de brasserie van Sportoase De Lo in Heist-op-den-Berg, is donderdag heropend met nieuwe uitbater Kenny Stroobants (33) aan het roer. Hij wil in de toekomst de troeven van de locatie nog extra uitspelen.

Kenny verdiende zijn strepen al in de horeca: acht jaar lang als hoofdkelner en kok in de kantine van de Heistse ijsbaan Die Swaene. Nadat hij daar stopte, ging hij als flexi-jobber aan de slag in het horecagedeelte van Sportoase De Lo.

“De vorige uitbaatster van O Brasserie-café is ermee gestopt om iets nieuws te gaan doen”, vertelt hij. “De Sportoase heeft me toen zelf gevraagd om de uitbating over te nemen. Voor mij is dit een kleine droom die uitkomt. Het is hier een goed draaiende zaak. Een mooie kans die op het juiste moment op mijn pad kwam.”

Darthoek

De brasserie stond voor de heropening een kleine maand leeg. “Enkele weken geleden hebben we hier al wel een grote receptie gehad ter ere van het vijfjarig bestaan van Sportoase De Lo”, vertelt Kenny. “Zelf ga ik in de zaal staan. Ik kan ook blijven rekenen op dezelfde flexi-jobbers en jobstudenten die hier al aan de slag waren. Zij vroegen allemaal om te blijven.”

Aan de inrichting van de zaak hoefde Kenny niks te veranderen. Het menu heeft hij wel wat naar zijn hand gezet. “Zaken als steak en scampi’s staan niet meer op de kaart, maar voor de lunch zijn er wel een aantal slaatjes en broodjes toegevoegd. De nadruk ligt volledig op verse gerechten die we zelf bereiden, zoals verse spaghettisaus, videe en stoofvlees. Binnenkort komt er ook nog een nieuw buitenterras aan. In principe wordt het volgende week geleverd. Ik heb ook een darthoek met twee dartblokken ingericht. Dat was er vroeger niet.”

Door zijn voormalige job bij de ijsbaan is Kenny bij veel Heistenaren al een bekend gezicht. “Ook bij KSK Heist kennen ze me goed”, zegt hij. “Ik ga er naar de matchen kijken en help er geregeld met tappen op evenementen. Intussen ben ik al geregeld aangesproken over de heropening. De mensen zijn dus best nieuwsgierig.”

Rum en gin

Naast mensen die komen om te sporten in de Sportoase, wil Kenny zich in de toekomst extra toeleggen op passanten die voorbijkomen via het fiets- en wandelpad. “Bovendien vertrekt de Polle Pap-wandeling hier aan het complex. Dat zijn allemaal troeven die ik graag wil uitspelen”, zegt hij. “Van de vorige uitbaatster mocht ik geregeld een evenementje organiseren, zoals een halloweenfeestje of een foute party. Dat concept wil ik ook behouden.”

Op de drankkaart heeft Kenny Jupiler ingeruild voor Stella van de tap. “Je kunt hier voortaan dus ‘een boereke’ komen drinken”, vertelt hij. “Ook nieuw is Fourchette van de tap, een blond biertje dat hier tegenwoordig aan populariteit wint. Nog belangrijk: iemand uit Wichelen heeft voor mij eigen Stroobants-rum en Stroobants-gin gemaakt. Je kunt de flessen hier ook kopen.”

O Brasserie-café is dagelijks open. Op maandag kan je er terecht van 17 tot 23 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag is de zaak open van 11 tot 14 uur en van 17 tot 23 uur. Tijdens de weekends kan je er terecht van 9 tot 19 uur.