Nieuws Mechelen Ondernemersduo opent nieuwe kunstgalerij in centrum Mechelen

Ondernemersduo opent nieuwe kunstgalerij in centrum Mechelen

Jolijn en Bart

Ondernemersduo opent nieuwe kunstgalerij in centrum Mechelen

MECHELEN – Aan de Steenweg, vlakbij de Mechelse Ijzerenleen, openen Jolijn Gyssels en Bart Lenaerts hun volgende project. Na ontbijt- en lunchbar Noen en eerlijk ijsmerk Eiskreem startte het koppel twee jaar geleden met BuroMuro, een printcollectief dat de missing link vormt tussen kunstenaars en liefhebbers.

De opening van galerij Muro is de logische volgende stap voor het koppel: “Met onze webshop voor kunstprints misten we het sociaal contact. Ook onze kunstenaars snakken naar een offline plek om hun werk te verkopen en een netwerk te bouwen.”

De galerij neemt de benedenverdieping in van het smalle en diepe pand. Je ziet er werk van meer dan 50 getalenteerde artiesten: er zijn foto’s, illustraties en objecten, unieke stuks en reeksen, met en zonder kader. Het minimalistisch meubilair is ontworpen door Jolijn zelf, die recent een diploma interieurvormgeving op zak stak.

Elke maand siert het werk van een andere kunstenaar de vitrine: schilder en illustrator Emma Veulemans bijt de spits af. Ook wat aan de muren hangt, wisselt: wie iets koopt, mag het stuk immers onmiddellijk meenemen.

Neem je de trap naar de drie bovenliggende verdiepingen, dan voel je de plannen opborrelen. Om de plek te laten gonzen van creativiteit, zoekt Muro naar enthousiastelingen met een droom. Een tijdelijke fotostudio of atelier, een plek voor coworking, een ruimte voor een workshop of tentoonstelling…

BuroMuro trekt een duidelijk kader rond grafische kunst: van elk werk, dat in de webshop te koop is, zijn 50 exemplaren beschikbaar. BuroMuro helpt de kunstenaars met het tonen en verkopen van werk aan een geïnteresseerd publiek. Muro opent op zaterdag 25 september, met werk van 50+ kunstenaars.

www.buromuro.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.