Nieuws Mechelen Ondernemingen uit onze regio laureaat bij eerste BioVLAM

Ondernemingen uit onze regio laureaat bij eerste BioVLAM

Ondernemingen uit onze regio laureaat bij eerste BioVLAM

SINT-KATELIJNE-WAVER – HEIST-OP-DEN-BERG – Op zaterdag 25 september reikte Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits de eerste BioVLAM uit. Deze nieuwe award is een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM en zet gepassioneerde bio-ondernemers met oog voor innovatie en duurzaamheid in de kijker.

In februari lanceerde VLAM een oproep naar alle erkende biobedrijven in Vlaanderen om zich in te schrijven voor de BioVLAM. Er kwamen 15 inschrijvingen binnen van zeer uiteenlopende bedrijven, stuk voor stuk echte ambassadeurs voor hun collega-bedrijven. De dossiers waren van zeer hoog niveau en dragen allemaal bij tot de groeiende biosector.

De vakjury, voorgezeten door Ignace De Roo, voorzitter van de Sectorgroep Bio bij VLAM, selecteerde vijf genomineerden. Na een jurybezoek ter plaatse, werd de winnaar aangeduid op basis van de criteria passie voor bio, innovatie en duurzaamheid.

La vie est belle wint de allereerste BioVLAM voor innovatie in eiwitrijke, vegetarische maaltijden. Het bedrijf uit Oostkamp lanceert een nieuw product. Het gaat om een basisproduct voor een vegetarische maaltijd. Het is een biologische eiwitrijk ingrediënt dat je als consument op je eigen manier kan gebruiken.

Bij de laureaten waren ook twee bedrijven uit onze regio. BelOrta uit Sint-Katelijne Waver met EARTH, een nieuw concept waaronder de coöperatie producten in omschakeling naar bio zal bijstaan. Divisiehoofd Marketing & Externe Communicatie Glenn Sebregts: “Het doet ons een enorm plezier tot de BioVLAM-genomineerden te behoren. Met ons EARTH-concept voor groenten en fruit in omschakeling naar biologische teelt mikken we op 3 fronten. We willen onze directe klanten bijstaan in de verkoop, eindconsumenten op een laagdrempelige manier informeren én onze producenten die de stap richting bio zetten optimaal ondersteunen. Daarvoor is een breed draagvlak essentieel. We zijn dan ook heel blij met deze erkenning maar vinden het vooral een sterk signaal dat een product in omschakeling hiermee de nodige aandacht én een belangrijke en noodzakelijke duw in de rug krijgt.”

Vitale rassen vzw uit Heist-op-den-Berg is een samenwerking met verschillende boeren-vermeerderaars, de manier van zaden telen en vermeerderen en de eigenschappen van de ‘telersselecties’ die ze op die manier voor collega-bioboeren beschikbaar kunnen maken. Vitale rassen vzw : ”Wij zijn met z’n allen heel erg vereerd dat we bij de vijf genomineerden zijn! Dat is een mooie beloning voor onze inspanningen, maar ook goed nieuws voor het verhaal van onze zaden, dat hierdoor weer wat aandacht krijgt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.