Nieuws Mechelen Ook bij de moto’s sluit BMW 2021 af als marktleider

Ook bij de moto’s sluit BMW 2021 af als marktleider

Ook bij de moto’s sluit BMW 2021 af als marktleider

BORNEM – BMW Motorrad sluit 2021 voor het derde jaar op rij af als marktleider in België voor de totale motormarkt. In Luxemburg was BMW Motorrad markleider in het segment boven de 500cc.

BMW Motorrad Belux kan terugkijken op een ijzersterk 2021 met een totaal van liefst 3466 ingeschreven motorfietsen in België. Hiermee is het marktaandeel uitgekomen op 13,63 %. In het +500-segment kwam het aandeel uit op niet minder dan 24% (3265 inschrijvingen). Sterkhouders binnen het BMW Motorrad-gamma blijven zowel in België als Luxemburg de Adventure en Tour segmenten.

Christian Lambert, algemeen directeur BMW Motorrad Belux, stelt dat ondanks COVID-19 BMW Motorrad Belux zich meer dan goed heeft kunnen handhaven. “Het marktaandeel is blijven groeien. Dit succes is uiteraard te danken aan het uitgebreide modellengamma en ook aan de introductie van de nieuwe BMW R 18 modellen.”

 BMW Motorrad Belux kijkt positief en ambitieus naar de toekomst. “De lancering van de allereerste 100% elektrische BMW CE 04 was één van de hoogtepunten van 2021. Hiermee zet BMW Motorrad zijn strategie op het vlak van elektrische mobiliteit voor stedelijke agglomeraties consequent voort. Een verdere stap in dezelfde richting lanceren we later met de kleinere BMW CE 02.” In 2021 verkocht de BMW Group wereldwijd meer dan 2,5 miljoen personenauto’s en meer dan 194.000 motorfietsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.