Nieuws Mechelen Ook Mechelen krijgt zijn eigen Empty Shop

Ook Mechelen krijgt zijn eigen Empty Shop

Ook Mechelen krijgt zijn eigen Empty Shop

Na Antwerpen en Gent, en verscheidene steden in het buitenland, krijgt ook Mechelen zijn Empty Shop. Het wordt een pop-up in het historische pand De Groene Hond op de Korenmarkt 7 in Mechelen. De Empty Shop zal slechts drie dagen open zijn: tijdens het shoppingweekend van 24, 25 en 26 maart.

Een Empty Shop heeft zelf geen stock. De winkel wordt gevuld met kleding die wordt aangebracht door iedereen die daar zin in heeft. Geen versleten kleding en afdankertjes, wel kleding die nog in perfecte staat is, zoals een jurk die een maatje te klein is gekocht of schoenen die te groot zijn of waar je niet gemakkelijk mee kan stappen. Die spullen worden in de Empty Shop verkocht.

“Via sociale media en een uitgebreid netwerk van Mechelaars roepen we op om kleding te doneren. Die stukken kunnen worden afgeleverd bij inzamelpunten verspreid over de stad”, zeggen initiatiefnemers Sophie Bollen en Sofie Vereyken. Het kan onder meer bij De Zondvloed in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en Tartes de Françoise in de Hoogstraat.

Alles wat na drie dagen verkoop overblijft, wordt geschonken aan buurtwerk De Keeting in Mechelen.

De opbrengst van de verkoop gaat naar Natuurpunt, dat het geld zal gebruiken om er bomen mee aan te planten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.