Nieuws Mechelen Op bezoek bij de meest duurzame bedrijven uit onze regio. Vandaag Eutraco in Willebroek.

Op bezoek bij de meest duurzame bedrijven uit onze regio. Vandaag Eutraco in Willebroek.

Op bezoek bij de meest duurzame bedrijven uit onze regio. Vandaag Eutraco in Willebroek.

WILLEBROEK – Onze vliegende reporter trekt de komende twee weken op bezoek bij de meest duurzame bedrijven uit onze regio. Vandaag gaan we met de camera langs bij Eutraco. CEO Serge Gregoir legt ons uit wat ze doen en waarom duurzaamheid zo belangrijk is voor hem.

Het logisitieke bedrijf bouwde vorig jaar een nieuw distributiecentrum in bedrijvenpark De Hulst in Willebroek. Eutraco kreeg tijdens de prestigieuze Transport & Logistics Awards al meteen de award voor Logistics Building of the Year Award 2021.

Door extra investeringen in, onder andere, zonnepanelen die energie leveren voor warmtepompen om het gebouw te verwarmen, is het volledig CO2-neutraal. Het bedrijf werkt ook mee aan een project dat de haalbaarheid onderzoekt om de resterende capaciteit van de zonnepanelen op het dak in te zetten voor de productie van groen waterstofgas dat gebruikt kan worden voor heftrucks en industriële toepassingen.

Het project toonde volgens de jury aan dat het streven naar CO2-neutraliteit een belangrijk argument en misschien zelfs de standaard wordt in de logistieke keten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.