Nieuws Mechelen Open Coffee in kathedraal

Open Coffee in kathedraal

Open Coffee in kathedraal

Open Coffee on Tour houdt op 23 maart in Mechelen halt op een wel heel aparte locatie. De netwerkbijeenkomst vindt plaats in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal. “Als organisator van evenementen is deze locatie voor mij een droom”, zegt Dave Cools van Open Coffee, “en de mensen van de kerkfabriek waren zelf vragende partij.”

Bram Van der Auwera van de metropolitaanse kerkfabriek Sint-Rumoldus, verantwoordelijk voor kathedraalbeheer en concertprogrammatie: “De laatste jaren vinden niet enkel kerkgangers maar ook de toevallige passant, de groeiende groep toeristen en de Mechelse cultuurliefhebbers steeds makkelijker hun weg naar de hoofdkerk van het land. Door in te zetten op erfgoedontsluiting en culturele valorisatie van de monumentale Sint-Romboutskathedraal zoekt de huidige kerkraad naar een nieuwe, verantwoorde aansluiting bij het hedendaagse (en sterk geseculariseerde) tijdsbeeld.”

Het sacrale en religieuze karakter primeert bij het zoeken naar een bijkomende invulling, maar tegelijkertijd worden er kansen geboden aan allerlei buitenkerkelijke initiatieven, zoals de concerten van het Festival van Vlaanderen en Foundation Mechelen, of de openingsvoorstelling van Op. Recht. Mechelen. door het Toneelhuis. “Om de stedelijke inbedding van de kathedraalwerking nog te versterken, treedt de metropolitaanse kerkfabriek op als gastheer voor het Open Coffee moment op 23 maart.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.